Strona 260 z 475 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270310360 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.591 do 2.600 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez rymcymcym Zobacz posta
    Fotografuję w zasadzie wyłącznie na priorytecie przesłony A. Czy, by robić zdjęcia z lampą, muszę ustawić aparat na M i bawić się ustawieniami ISO, Zoom w lampie czy też tak jak np. w systemie Nikona da się pozostać na A a aparat + lampa zatroszczą się o resztę tzn. o właściwie naświetlone zdjęcie ??
    Nic nie musisz ustawiać, lampa ma pełny automat sprzężony ze światłomierzem w aparacie. Zoom palnika też ustawia się automatycznie w zależności od wybranej ogniskowej obiektywu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    Srebrny ma inną fakturę gripu i z tego co piszą, mniej chętnie wypada z ręki. Sam jednak postawiłem na czarnego - mam awersję do srebrnych farbek, jak dobre by nie były.
    A do czarnych farbek jej nie masz?

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    A do czarnych farbek jej nie masz?
    Na moje oko zwykłej czarnej farbki tu nie ma, tylko głównie tworzywo barwione w masie i baaardzo gruba warstwa farby na metalowym szkielecie. Martwić należy się jednak nie o metalowe elementy korpusu, lecz o srebrzone plastiki.

Nie wiem jak to wygląda w srebrnym E-M5 (oby też było barwienie w masie), ale w przypadku smartfonów (te testuję zawodowo), zwykle srebrny kolor oznacza małe oszustwo. Tydzień testów i są przetarcia czy nawet płatowe zdzieranie farby. No i stąd właśnie moja awersja do sreberek...
    Ostatnio edytowane przez LuiN ; 28.09.12 o 16:16
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

Jd
    Gość

"Testuję" srebrny OM-D już od ponad 3 miesięcy i jakoś nic się nie ściera wiec nie panikuj

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Fajnie gdyby ktoś z Olympusa się wypowiedział w tym temacie.

Ja osobiście nie widze powodu aby nakładanie/mieszanie koloru czarnego różniło się od srebrnego. Mam nadzieję, że to ta sama technologia. Jeżeli jest tak jak sądzi LuiN - czyli najpierw nakładany jest czarny na całości a następnie malowane cześci na srebrno to moga z tym być w przyszłości kłopoty.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie widze emotek, wiec sie spytam
    Zartujecie prawda?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    "Testuję" srebrny OM-D już od ponad 3 miesięcy i jakoś nic się nie ściera wiec nie panikuj
    I niech tak zostanie

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Jeżeli jest tak jak sądzi LuiN - czyli najpierw nakładany jest czarny na całości a następnie malowane cześci na srebrno to moga z tym być w przyszłości kłopoty.
    Nie zrozumieliśmy się. Zauważam tylko, że stosowanie szarego czy czarnego tworzywa, a następnie przemalowywanie go na inny kolor jest w świecie elektroniki użytkowej zjawiskiem powszechnym (i moim zdaniem karygodnym). Czarne plastiki użyte np. w podstawie E-M5 są barwione w masie - tzn. zdrapując je, dokopujesz się do koloru czarnego i farby jako takiej na nich nie ma.

Zupełnie inną historią jest malowanie elementów metalowych. Np. w iPhone'ie 5 czarna farba zdziera się tuż po zakupie (a np. na porządnym statywie trzyma się przez lata niezależnie jakbyśmy nim tłukli). Wiele zależy tu od użytego metalu, jak i samej farby. Anodowanego aluminium zastosowanego w czarnej wersji smartfonu Apple'a farbka trzymać się nie chce...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nieee...
    Wy naprawde na powaznie....
    To nie makijaz zeby deliberowac czy sie zetrze, to ma robic zdjecia - apropo robicie jeszcze jakies czy w torebkach nosicie razem z kosmetykami do podmalowywania facjaty?
    Zaprawde powiadam wam, nawet jak sie wytrze farba to aparat nie przestanie zdjec robic, a nawet jak sie wytrze to zawsze mozna drugi nowy kupic...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nieee...
    To nie makijaz zeby deliberowac czy sie zetrze, to ma robic zdjecia - apropo robicie jeszcze jakies czy w torebkach nosicie razem z kosmetykami do podmalowywania facjaty?
    Zaprawde powiadam wam, nawet jak sie wytrze farba to aparat nie przestanie zdjec robic, a nawet jak sie wytrze to zawsze mozna drugi nowy kupic...

pozdro
    kiedyś pentax popełnił aparat wysadzany kryształkami Svaroskiego... krystalicznego obraz ka jednak z niego nie było...

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nieee...
    Jak się zetrze teflon, to też se jajka usmażysz.

Nikt tu nie mówi, że E-M5 zaraz dostanie łuszczycy i od tego wyjdą gorsze zdjęcia. Inna sprawa, że nie widzę sensu kupowania sprzętu, w którym niektóre elementy tylko udają metalowe. Niech będzie widać gdzie jest plastik, przecież to żaden wstyd.

No i dlatego u mnie wybór padł na czarny (a... i ładniejszy jeszcze jest, ale o to, to już pewnie były tu wojny).

Uprawnienia umieszczania postów