Byle tylko to 6400 nie było fake iso. Np. e-5 i e-30 marketingowo zafałszowali rzeczywistą wartość ISO, dzięki czemu wśród użytkowników utarła się teza o wyższości tychże nad E-3. Zwiększono rozdzielczość matrycy, więc przypuszczam że uzyskana wyższość (jeśli taka będzie) wynika z lepszych algorytmów odszumiania. Gdyby pozostali przy 10/12 mpix uwierzyłbym w skok jakościowy i uzyskanie 1 do 2 ex w produkcji szumów.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Już się w nim zakochałem po tym filmiku , będzie mój![]()
Ja też. Dobrze ,że to nie kobieta bo trzeba by było walczyć![]()
Cos sie gosciowi z wrazenia pomylilo, to jak sie trzyma ten aparat i do czego jest batery pack z gripem do ujec pionowych
T.
---------- Post dodany o 11:45 ---------- Poprzedni post był o 11:44 ----------
Ja na razie jestem zauroczony, do zakochania musze pomacac
Jak mi maly palec bedzie uciekal poza grip to nedza... :/
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
A ja podejrzewam nawet że, przypadnie mi do gustu wersja bez gripa. Bardzo lubię malutkie korpusy (stare OM-y bardzo mi się podobały) , i to wielkość była głównym czynnikiem za wejście w ten system. Taki aparat trzyma się zresztą inaczej , trzymam w lewej dłoni od spodu.
Jeżeli dla kogoś jeden wizjer to za mało, zawsze może przyczepić drugi
Trzeba tedy zaczekać na szkiełka do tego maleństwa typu 50-200 (70-300) ... i będę gotowy
Pozdrawiam.