Strona 245 z 475 PierwszyPierwszy ... 145195235243244245246247255295345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.441 do 2.450 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez MichuP Zobacz posta
    Witam. Użytkownicy OMDi, zaawansowani bardziej i mniej, napiszcie proszę parę zdań z czego jesteście zadowoleni, z czego nieco mniej. Czy warto było wydać dość spore pieniądze na to cacko? Jak na nasze warunki choć to akurat rzecz względna...
    Pytam bo mam pena Epl-3 i chodzi mi po głowie wymiana, jednak pieniążki spore i to trochę hamuje zapędy.
    Pozdrawiam
    Nie żałowałem ani jednej złotówki , nie uroniłem żadnej łzy po mojej E-30. zostawiłem tylko trzy swoje szkiełka z dużego systemu i widzę na forum, że wielu z nas z 4/3 tak fotografuje.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Ja się gdzieś spotkałem na narzekanie, że w OM-D nie można mieć podgląd zrobionego zdjęcia w wizjerze bez odrywania wzroku.

Otóż można.

MENU > KLUCZYK > REC VIEW - tam wybiera się czas w jakim ma być wyświetlane zdjęcie.
    tak więc nie odrywając oka od wizjera ma się tę mozliwość..

( AUTO, OFF, przedział od 0,3s do 20s )

robisz zdjęcie i od razu ma się wyświetlony efekt w wizjerze. Fajna sprawa by w OMD nie przechodzic do przegladania na wyswietlaczu, jest to szczegolnie upierdliwe w trudnych warunkach, gdzie oko przyzwyczaja sie do wizjera, po czym musi się je oderwac by patrzec na lcd, potem gdy wraca się do wizjera, to jest się przez chwile oslepionym ...
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 27.08.12 o 01:53

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    Ja się gdzieś spotkałem na narzekanie, że w OM-D nie można mieć podgląd zrobionego zdjęcia w wizjerze bez odrywania wzroku.

Otóż można.

MENU > KLUCZYK > REC VIEW - tam wybiera się czas w jakim ma być wyświetlane zdjęcie.
    tak więc nie odrywając oka od wizjera ma się tę mozliwość..

( AUTO, OFF, przedział od 0,3s do 20s )

robisz zdjęcie i od razu ma się wyświetlony efekt w wizjerze. Fajna sprawa by w OMD nie przechodzic do przegladania na wyswietlaczu, jest to szczegolnie upierdliwe w trudnych warunkach, gdzie oko przyzwyczaja sie do wizjera, po czym musi się je oderwac by patrzec na lcd, potem gdy wraca się do wizjera, to jest się przez chwile oslepionym ...

Jest moment , gdy to nie do końca działa - robię 3 zdjęcia co 0,7 EV w JPG i RAW i na czwilę misię bufor zatyka, a pokazuje mui wersje + 0,7 EV. mam opóźnienie zanim mogę wszystkie trzy przewinąć to jedyna wada poza odsłoniętym LCD na tylnej ściance, ale nauczyłem się z tym żyć.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    odsłoniętym LCD na tylnej ściance, ale nauczyłem się z tym żyć.
    Możesz to rozwinąć? Rozumie, że jest to coś co Cie denerwuje a ja na zdjęciach nic niepokojącego nie widze, a nie mam mozliwości zobaczyć go na żywo.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Nie mam takich szponów by zadrapać nie rozumiem problemu szczerze mówiąc...
    Widocznie ja mam innego gripa - bo też nie mam szponów, a ślady na gumie są widoczne...
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Ktoś pisał, że się niszczy, gdzieś w necie widziałem zdjęcie gripa z zadziorami.
    Co nie znaczy że są to jakieś głębokie rysy czy uszkodzenia - po prostu nawet dotknięcie paznokciem pozostawia na gumie gripa lekkie smugi

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

zacząć obgryzać paznokcie, problem z głowy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Widocznie ja mam innego gripa - bo też nie mam szponów, a ślady na gumie są widoczne...Co nie znaczy że są to jakieś głębokie rysy czy uszkodzenia - po prostu nawet dotknięcie paznokciem pozostawia na gumie gripa lekkie smugi
    To dlatego zeby uniknac sytuacji w ogloszeniu-sprzedam prawie nieuzywany,zadbany,pilnowany,glaskany.....
    Napewno ktos wymysli folie ochronna i bedzie kazdy oklejac

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Możesz to rozwinąć? Rozumie, że jest to coś co Cie denerwuje a ja na zdjęciach nic niepokojącego nie widze, a nie mam mozliwości zobaczyć go na żywo.
    3/4 tylnej ścianki aparatu to wyświetlacz, jak noszę z małym obiektywem to szoruje mi po guzikach koszuli , nie mam odwagi sprawdzić co jest twardsze.

---------- Post dodany o 10:52 ---------- Poprzedni post był o 10:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Widocznie ja mam innego gripa - bo też nie mam szponów, a ślady na gumie są widoczne...Co nie znaczy że są to jakieś głębokie rysy czy uszkodzenia - po prostu nawet dotknięcie paznokciem pozostawia na gumie gripa lekkie smugi
    Nie mam tego gripa. póki co go nie potrzebuję.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

3/4 tylnej ścianki aparatu to wyświetlacz, jak noszę z małym obiektywem to szoruje mi po guzikach koszuli , nie mam odwagi sprawdzić co jest twardsze.
    Spraw sobie pasek do noszenia aparatu przy boku, np. coś takiego:

Z boku najczęściej koszule nie mają guzików
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Spraw sobie pasek do noszenia aparatu przy boku, np. coś takiego:

Z boku najczęściej koszule nie mają guzików
    własnie o czymś takim myślałem... , najlepiej podwójnym na E-M5 i IR-a

Uprawnienia umieszczania postów