E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja się gdzieś spotkałem na narzekanie, że w OM-D nie można mieć podgląd zrobionego zdjęcia w wizjerze bez odrywania wzroku.
Otóż można.
MENU > KLUCZYK > REC VIEW - tam wybiera się czas w jakim ma być wyświetlane zdjęcie.
tak więc nie odrywając oka od wizjera ma się tę mozliwość..
( AUTO, OFF, przedział od 0,3s do 20s )
robisz zdjęcie i od razu ma się wyświetlony efekt w wizjerze. Fajna sprawa by w OMD nie przechodzic do przegladania na wyswietlaczu, jest to szczegolnie upierdliwe w trudnych warunkach, gdzie oko przyzwyczaja sie do wizjera, po czym musi się je oderwac by patrzec na lcd, potem gdy wraca się do wizjera, to jest się przez chwile oslepionym...
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 27.08.12 o 01:53

Jest moment , gdy to nie do końca działa - robię 3 zdjęcia co 0,7 EV w JPG i RAW i na czwilę misię bufor zatyka, a pokazuje mui wersje + 0,7 EV. mam opóźnienie zanim mogę wszystkie trzy przewinąć to jedyna wada poza odsłoniętym LCD na tylnej ściance, ale nauczyłem się z tym żyć.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
zacząć obgryzać paznokcie, problem z głowy

http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie

3/4 tylnej ścianki aparatu to wyświetlacz, jak noszę z małym obiektywem to szoruje mi po guzikach koszuli , nie mam odwagi sprawdzić co jest twardsze.
---------- Post dodany o 10:52 ---------- Poprzedni post był o 10:50 ----------
Nie mam tego gripa. póki co go nie potrzebuję.
Spraw sobie pasek do noszenia aparatu przy boku, np. coś takiego:
Z boku najczęściej koszule nie mają guzików![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb