Strona 179 z 475 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.781 do 1.790 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Całkiem nie wykluczone że własnie tak się to odbyło
    Ale nie zmienia to faktu, że nadal nie znam przyczyny takiego zachowania

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Jacku, podałem wyżej rozwiązanie problemu - funkcja LV Boost, według badacza działa
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez snuffi Zobacz posta
    Jacku, podałem ...
    Ja wiem, że wiesz wiele, ale bądź łaskaw wpierw uważnie przeczytać #1862, 1864, 1866 i 1867, dowiedziałbyś się, co ja podałem i o co biega w moim poprzednim poście. Serdeczne dzięki za zrozumienie

| OlyJedi Awatar zimny
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez badacz Zobacz posta
    Jak jest z wizjerem w OMD? Przy grzebaniu z ekspozycją nie widzę w wizjerze, by obraz mi się rozjaśniał lub zaciekniał mwidzę oczywiście skalę ale sam obraz jest bez zmian. Dopiero na podglądzie po wykonaniu zdjęcia widać jak bardzo przepaliłem lub niedoświetliłem...
    Czy można to jakoś zmienić w ustawieniach?

Przepraszam za literówki. Pisane na urządzeniu mobilnym, prawdopodobnie podczas szybkiej jazdy samochodem
    No więc problem rozwiązałem.
    Standardowo nie ma problemu w trybie P, S. W trybie A kółko steruje natężeniem błysku, co uwidocznione jest na monitorze. Wystarczy wcisnąć przycisk "strzałka w górę" i z monitora zniknie symbol "+- błysk" umożliwiając sterowanie kompensacją ekspozycji.
    A jak ustawić domyślne sterowanie EV? Nie wiem. Gdy instrukcje przetłumaczę z polskiego na polski to, to dam znać, jak dojdę do tego.
    OM-D E-M5, 12-50, 45/1.8, E-510 dual kit, 14-54, FL-50,

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Menu własne b -> funkcje pokrętła i dla trybu A wybierasz co chcesz. Ja tam niczego nie zmieniałem i u mnie w trybie A domyślnie chyba była korekcja ekspozycji, a nie błysku, którą oczywiście można ustawić.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Czy można uratować niedoświetlony kadr EM5? Odpowiedź na http://www.stevehuffphoto.com/2012/05/21/the-olympus-om-d-e-m5-sensor-can-you-save-an-under-exposed-shot-yes/
    _

Szalony Huff (sorry MNIN ) porównał D800, Nex-7 i EM5 (mZD 12). Power of... Dla mnie zdecydowanie power of mZD 12 - to szkiełko zabija na f/5.6
    http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...-olympus-e-m5/
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 22.05.12 o 08:44

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy można uratować niedoświetlony kadr EM5? Odpowiedź na http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...osed-shot-yes/
    Powiedz mi co ty tam widzisz takiego z czym inne puszki mialyby miec problem?

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Szalony Huff (sorry MNIN ) porównał D800, Nex-7 i EM5 (mZD 12). Power of... Dla mnie zdecydowanie power of mZD 12 - to szkiełko zabija na f/5.6
    http://www.stevehuffphoto.com/2012/0...-olympus-e-m5/
    Zabija chyba tylko tym, ze jest najszersze ze stawki...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Zabija chyba tylko tym, ze jest najszersze ze stawki...
    Szczerze, bo tak lubię najbardziej: rozumiem i łączę się z tobą w bólu bo sam mam na biurku w tej chwili D5100. No cóż jak wyjdzie 16/2.8DX to wtedy szerzej to omówimy i uwierz mi, że nawet pożyczę kasę zainteresowanym znajomym na tą wyczeeekiwaną stałeczkę.
    lub inaczej: to chyba nie moja wina, że Huff nie chciał pogrążyć Nexa zapinając naleśnika, zapiął fajne szkła i pokazał, że mikro nie ma się czego wstydzić.

Co ja tam widzę lub nie, pokazał już forumowy test Fatmana, co ciekawe wg Janko ta matryca to tylko "no jest trochę lepiej" Dla mnie to pokazuje, że przy skopanej ekspozycji w miarę skutecznie można się ratować, oczywiście nie tak bezkarnie jak w przypadku D800

wzajemnie pozdro

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Czyli jak zawsze, zaciete dyskusje o guzikach, wyciaganiu cieni i zero zdjec, ktore choc odrobine zblizylyby sie do tych z Fuji X-Pro1.
    "Banalne", "profil w lightroomie", ale jak zwykle na slownych deklaracjach sie konczy...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andi Zobacz posta
    Czyli jak zawsze, zaciete dyskusje o guzikach, wyciaganiu cieni i zero zdjec, ktore choc odrobine zblizylyby sie do tych z Fuji X-Pro1.
    "Banalne", "profil w lightroomie", ale jak zwykle na slownych deklaracjach sie konczy...
    Podpisałem Ci minus reputacji,abyś nie płakał że anonim.
    Tak sobie myślę, że gdybyś mniej pisał i zastanowił się nad tym co piszesz to by bło zdrowiej dla Ciebie i tych co czytają Twoje "wypociny".
    Wybacz, jesteś pierwszym któremu dałem minusa i nie wpycham się w pyskówki systemowe, ale gdy system się nie podoba, to po co się tu produkować ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Uprawnienia umieszczania postów