Czy leci z nami pilot/moderator?
Z góry dziękuję.
Nie przypominam sobie. Mogłem docenić jakość jpegów (to tylko i wyłącznie zasługa fatalnej jakości jpegów konkurencji), bo jpegów dotyczyły sample z serwetkami. Ale ona nie przekłada się na rawy, co się później okazało. Ale nie ma to nic wspólnego z tym tematem. Rozmawialiśmy o tym, czy da się OM-D zrobić takie same zdjęcia 800x600, jak te z Fuji, nad którymi piał z zachwytu jeden z forumowiczów. I czy aby na pewno nie da się kupić taniej podobnego jakościowo zestawu foto ze stałką 50 mm ekw. f/1,4. Myślę, że odpowiedzi już padły.
Jakich znowu skrajności? Ja nie jestem przeciwnikiem Fuji, tym bardziej, że z zadowoleniem używam innego aparatu tej marki. Nie stałem się też nagle wielbicielem OM-D, chociaż zaskoczył mnie on pozytywnie osiągami matrycy - nadal nie podoba mi się w nim to, co mi się nie podobało. X-Pro1 niezmiennie z wyglądu i w ogóle od strony ergonomii podoba mi się bardziej i nie mam żadnych większych zastrzeżeń do jego jakości obrazowania - możliwe, że w tej kategorii jest najlepsza na rynku (a może wcale nie). Mam zastrzeżenia do sprawności działania, ceny i, przede wszystkim, wypisywanych tu głupot.
---------- Post dodany o 21:21 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
I nad tym ubolewam.
Ależ skąd. Kilkukrotnie widziałem, jak administratorzy rozdają tam bany i ostrzeżenia i zamykają głupie wątki, przeradzające się w wojenki.
Jeśli faktycznie mają, to cóż na to poradzić?
Nie jest tak. A przynajmniej nie w przypadkach, gdy ludzie piszą na temat, w odpowiednich wątkach. Sądzę, że wątek o OM-D po prostu nie jest najlepszym miejscem do nachalnego wychwalania X-Pro1 przez użytkownika o wątpliwej reputacji.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
epicure,
sorki myslalem, ze mowisz o szkle 35 1.4 za 1,5k, bo takie mnie interesuje do m4/3, a Wam chodzi o kropa na apsc ok.
pozdro jol!
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
http://www.flickr.com/groups/fuji-x-pro1/pool/
nic specjalnego.
Wszystkie ujęcia z OM-D?
Skończyła mi się bateria. Na razie to chyba największy problem w E-M5 bo w D90 zapominam czasami, że to na baterie działa (a i tak mam zapasową na wszelki wypadek). Zrobiłem ok. 100 zdjęć od wczoraj (przy pełnym załadowaniu aku) no i oczywiście sporo zabawy i grzebania w menu. Mam wrażenie, że lampa na sam koniec szybko dobiła baterię, ale raptem zrobiłem nią z 5 zdjęć na próbę. Mam nadzieję, że bateria się uformuje z czasem. Oczywiście pierwszy odruch to sprawdzenie ile kosztuje zapasowy aku, no i prawie z krzesła spadłem. Rozumiem, że to cudo jako całość jest drogie i bez problemu to akceptuję, ale sama bateryjka żeby ponad 270 zł kosztowała to lekkie przegięcie.
Pozdrawiam
Sebastian
OM-D E-M5 + 12-50 + 45
Panowie symboliczna zmiana -- pierwszy lat od wielu lat Canon 50 f1,8 nie jest najlepiej sprzedającym się obiektywem w japoni - jest nim Olympus 45 f1,8
to tak na dobranoc![]()
Drogie bo brak w magazynach. Cena pewnie szybko spadnie na niewiele ponad 200zł (wiem, też sporo).
Ze trzy tygodnie temu pojawiły się na ebayu oferty zamienników. Na razie wysyłane z Chin, ale mam nadzieję, że dość szybko ktoś u nas to sprowadzi.
Te zamienniki są jednak o tyle kłopotliwe, że podobno nie chcą gadać z oryginalną ładowarką i sprzedawane są w komplecie z własną.