Strona 172 z 475 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.711 do 1.720 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Jd
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    .

Dlaczego tak jest?

Pozdrawiam
    Tomek
    Bo to jest polskie piekiełko. Przykład idzie z góry.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Czy leci z nami pilot/moderator?
    Z góry dziękuję.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Przecież jeszcze niedawno sam się zachwycałeś zdjęciem testowym jakiejś serwetki.
    Nie przypominam sobie. Mogłem docenić jakość jpegów (to tylko i wyłącznie zasługa fatalnej jakości jpegów konkurencji), bo jpegów dotyczyły sample z serwetkami. Ale ona nie przekłada się na rawy, co się później okazało. Ale nie ma to nic wspólnego z tym tematem. Rozmawialiśmy o tym, czy da się OM-D zrobić takie same zdjęcia 800x600, jak te z Fuji, nad którymi piał z zachwytu jeden z forumowiczów. I czy aby na pewno nie da się kupić taniej podobnego jakościowo zestawu foto ze stałką 50 mm ekw. f/1,4. Myślę, że odpowiedzi już padły.

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Ja bym jednak tak totalnie nie jechał z jednej krańcowości w drugą.
    Jakich znowu skrajności? Ja nie jestem przeciwnikiem Fuji, tym bardziej, że z zadowoleniem używam innego aparatu tej marki. Nie stałem się też nagle wielbicielem OM-D, chociaż zaskoczył mnie on pozytywnie osiągami matrycy - nadal nie podoba mi się w nim to, co mi się nie podobało. X-Pro1 niezmiennie z wyglądu i w ogóle od strony ergonomii podoba mi się bardziej i nie mam żadnych większych zastrzeżeń do jego jakości obrazowania - możliwe, że w tej kategorii jest najlepsza na rynku (a może wcale nie). Mam zastrzeżenia do sprawności działania, ceny i, przede wszystkim, wypisywanych tu głupot.

---------- Post dodany o 21:21 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------

Wejdźcie sobie na jakieś forum anglojęzyczne (np w dpreview) Tam, nawet jak ktoś zamieści totalnego gniota, to wszyscy go chwalą, się zachwycają...
    I nad tym ubolewam.

...a jak napisze totalną bzdurę, to najwyżej pominą to milczeniem
    Ależ skąd. Kilkukrotnie widziałem, jak administratorzy rozdają tam bany i ostrzeżenia i zamykają głupie wątki, przeradzające się w wojenki.

Na forach polskojęzycznych wszystkie zdjęcia mają zły kadr, niewłaściwą perspektywę, za dużą głębię.
    Jeśli faktycznie mają, to cóż na to poradzić?

A jak ktoś coś napisze nie tak o jakimś systemie, to go mieszają z błotem.
    Dlaczego tak jest?
    Nie jest tak. A przynajmniej nie w przypadkach, gdy ludzie piszą na temat, w odpowiednich wątkach. Sądzę, że wątek o OM-D po prostu nie jest najlepszym miejscem do nachalnego wychwalania X-Pro1 przez użytkownika o wątpliwej reputacji.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

epicure,

sorki myslalem, ze mowisz o szkle 35 1.4 za 1,5k, bo takie mnie interesuje do m4/3, a Wam chodzi o kropa na apsc ok.

pozdro jol!
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andi Zobacz posta
    Mozesz mi pokazac jakies? Jakikolwiek link prosze. Aparat juz jest u sporej ilosci ludzi, cokolwiek
    co by sie zblizylo do tych podlinkowanych fotek z Fuji X-Pro1...
    http://www.flickr.com/groups/fuji-x-pro1/pool/

nic specjalnego.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    ... Natomiast trochę inne warunki oświetleniowe - klub muzyczny: w najbliższej przyszłości ... pojawi się film ....
    Jednak Youtube robi masakrę z przyzwoitego materiału.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Wszystkie ujęcia z OM-D?

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Skończyła mi się bateria. Na razie to chyba największy problem w E-M5 bo w D90 zapominam czasami, że to na baterie działa (a i tak mam zapasową na wszelki wypadek). Zrobiłem ok. 100 zdjęć od wczoraj (przy pełnym załadowaniu aku) no i oczywiście sporo zabawy i grzebania w menu. Mam wrażenie, że lampa na sam koniec szybko dobiła baterię, ale raptem zrobiłem nią z 5 zdjęć na próbę. Mam nadzieję, że bateria się uformuje z czasem. Oczywiście pierwszy odruch to sprawdzenie ile kosztuje zapasowy aku, no i prawie z krzesła spadłem. Rozumiem, że to cudo jako całość jest drogie i bez problemu to akceptuję, ale sama bateryjka żeby ponad 270 zł kosztowała to lekkie przegięcie.
    Pozdrawiam
    Sebastian
    OM-D E-M5 + 12-50 + 45

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Panowie symboliczna zmiana -- pierwszy lat od wielu lat Canon 50 f1,8 nie jest najlepiej sprzedającym się obiektywem w japoni - jest nim Olympus 45 f1,8
    to tak na dobranoc
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sebol1975 Zobacz posta
    ale sama bateryjka żeby ponad 270 zł kosztowała to lekkie przegięcie.
    Drogie bo brak w magazynach. Cena pewnie szybko spadnie na niewiele ponad 200zł (wiem, też sporo).
    Ze trzy tygodnie temu pojawiły się na ebayu oferty zamienników. Na razie wysyłane z Chin, ale mam nadzieję, że dość szybko ktoś u nas to sprowadzi.
    Te zamienniki są jednak o tyle kłopotliwe, że podobno nie chcą gadać z oryginalną ładowarką i sprzedawane są w komplecie z własną.

Uprawnienia umieszczania postów