Nie miałem ZD 50/2 w E-P3 ale sporo się bawiłem E-PL3 i albo af w tych mikrusach jest zupełnie inny, albo mamy zupełnie inne odczucia. AF ZD 50/2 jest prawie nieużywalny z eplem trzecim, co z tego, że nawet żwawo jeździ tym tubusem, jak po przejechaniu "dostraja" powolutku pykając... W E-1 jest niezbyt szybko ale i tak znacznie szybciej, no i przede wszystkim nie ma tego pyk, pyk, pyk...
Co do samego OMG- coś wiadomo na temat kompatybilności BLN-1/BCN-1 z dotychczasowymi aku/ładowarkami?
Z tego co TUTAJ piszą to zero zgodności, aku ma 5 stycków![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Ochłonąwszy już trochę po wczorajszym dniumogę napisać kilka wrażeń.
Aparat jest po prostu ... ładny. Zwłaszcza podoba mi się wersja czarna ze srebrnymi elementami. Będzie pasować zarówno do czarnych jak i srebrnych obiektywów.
Kombinacja rozmiaru i kształtu jest jak dla mnie fajna, powinna wyglądać nieźle tak z naleśnikiem w stylu Lumixa 20/1.7, jak i z większym obiektywem, choć do końca nie wiem jak się będzie trzymać w ręku - tego z samych zdjęć do końca wywnioskować nie mogę.
Temat wbudowanej lampy był już wałkowany, powiem że jednak trochę dziwne że nie wykorzystano wysokiej "kapliczki" na środku aparatu, która wystaje sporo nad wizjer i spokojnie lampa by się zmieściła. No ale dobrze że ma być w zestawie - dzięki wspomnianej wysokości tego elementu, nawet ta kitowa lampa będzie umieszczona wysoko, więc nawet większe obiektywy mają szansę nie rzucać cienia.
Szkoda że ekran nie jest w pełni obrotowy - tak jak w np. w Lumixie G1. W konsekwencji - nie bedzie można obracać ekranu do środka podczas nieużywania aparatu, nie będzie można w łatwy sposób robić sobie zdjęć typu "autoportet" no i potencjalnie - przykładając oko do wizjera będzie się nosem suwać po LCD, no ale to też jest do sprawdzenia dopiero jak się wypróbuje. Oczywiście trochę się czepiam, ale marzył nam się "aparat idealny" w "najbardziej popularnym wątku naszych czasów" pt. gdybania przed premierą.
To na razie tyle, jakość zdjęć wciąż pozostaje jeszcze zagadką, bo sampli jest mało i to z przedprodukcyjnej wersji.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TomekH ; 9.02.12 o 12:21
To mnie zmartwiło. Trzeba będzie od razu 3 aku dokupić, a 4 sztuki poprzednich leżą. Szkoda. Ciekawe po co tyle styków?
Tak na marginesie, będzie u nas można takie miniaturki kupić?
http://dc.watch.impress.co.jp/img/dc...l/040.jpg.html
Na naszej pl stronie pojawiły się 2 zestawy breloczków i znaczków PEN. Czekam na cenę w OJ![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Jack,
widzialem foto na opacznych, jezusiu, kogos powinienes zgladzic za taka publikacje
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.