Kolejny teścik, tym razem na http://www.engadget.com/2012/05/01/o...iew/#continued
Kolejny teścik, tym razem na http://www.engadget.com/2012/05/01/o...iew/#continued
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Janko,
Epl1 nie tak do konca, bo wiziera wbudowanego nie ma i jak dla mnie troche kiszkowato sie trzymie
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
ale jest mały i z obiektywem takim jak np. 20mm 1.7 tworzy niezastąpiony zestaw który można mieć pod ręką, na wycieczkach itp, jakość obrazu na niskich czułościach nie ma się czym wstydzić w stosunku do E-M5, no i obecnie można go kupić w śmiesznej cenie z kitem. Dlatego można mu wybaczyć nie do końca wygodną obsługę (brak pokrętła i wbudowanego wizjera)
pozdrawiam
A g1 to kielbasa? Nadla podtrzymuje jakosc/cena G1 rocks!
pozdrowionka
Dajmy spokój, każdy lubi to co lubi/ma, tu jest wątek o E-M5 a na forum "jest opcja na Panasa" i chyba słusznie skoro (jeszcze) pierwsze małe aparaty rządzą.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Byłem dzisiaj w MM i pomacałem E-M5. Nie mogę napisać, że nigdy go nie kupię, ale jest za mały dla moich rąk. Obudowa robi wrażenie dobrze wykonanej i solidnej, AF szybki, ale na poziomie powiedzmy Nika D90. Wizjer - jestem starej daty, pamiętam wizjery w manualnych Canonach F1, A1 i Nikonie F. Wizjer w E-M5 jest na poziomie VF-2, czyli dobry, ale elektroniczny - co dla mnie jest wadą. O obiektywie kitowym można napisać, tylko tyle, że solidny i ciemny - koniec f/6.3 to porażka. Pamiętam ZD 12-60 tam był na końcu f/4 i był lament, czemu nie 3.5 jak w 14-54. Generalnie to całe m4/3 to nie dla mnie. Miałem i się wyleczyłem, głównie cenami porządnych, czytaj jasnych szkieł, których jest i tak jak na lekarstwo.
Rolleicord, Canon
flickr
W Kraku nadal nie ma w MM.
pozdrawiam
gibberpl,
cale szczescie, ze juz sprzedales, bo bys dalej biadolil, ze kit ciemny, a przeciez to tylko kit....ale ciemny...
sugeruje wybrac sie na spacer z aparatem, jak masz jakis...
pozdrowionka
Ja się wycofałem z odpowiedzi, ale widzę, po twoim poście, że to jakiś dyżurny ewangelista m43
Jasne szkła. Który system ma więcej? SLR Magic 12T/1.4; 20/1.7; 25/1.4; 45/1.8; 75/1.8 plus Voitki. F/2.0+ nie liczę...
AF z D90: bez komentarza.
12-50: to jest budżetowy obiektyw pod wideo, uszczelniany dostarczy nam tylko więcej fun'u podczas oglądania filmików w deszczu, śniegu czy innym Nepalu.
EVF (na podstawie VF2 czy GH2 czy nawet HV20): lustereczko z ultra jasną panienką (o kształtach mniej lub bardziej Rubensowskich
) nie dało mi tej jasności (w ciemności/nocy) obrazu co EVF.
Ceny jasnych szkieł: SLR Magic 12mm - $500; Oly 45mm 1100 zł (alle); Panas 20/1.7 - 1200-1600. Nie ma kasy na te droższe i/lub lepsze? No cóż ja też bym chciał Nikkora 300/2.0VR za $2000 i w wadze 200/2LIS...
Za mistrzemucieczki (z forum obok) i z własnego doświadczenia powiem, że 90% użytkowników obleci 80% kadrów jednym szkłem: 20/1.7
/edit
Na dpreview wyczytałem, że w UK np. Canon blokuje Panasa, dają towar do sklepu, ale z klauzulą, że nie chcą widzieć w sklepie Panasa. szybki firmware do 5D3 też na coś wskazuje...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 2.05.12 o 15:21
Zawsze mam czym. Analoga nigdy nie sprzedałem. Z wyborem jakiegoś systemu cyfrowego jest mały problem. Powiedzmy, że już coś tam do mnie leci. Zresztą, jakbyś w przyszłości oceniał moje wybory lub wybór innych to spojrzyj ze dwa razy w swoją stopkę a konkretnie ten cytat.
Rolleicord, Canon
flickr