Strona 154 z 475 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.531 do 1.540 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Start długodystansowego testu na dc watch
    http://tinyurl.com/cnw8bgx
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar jozinzbazin
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki(okolice)
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Start długodystansowego testu na dc watch
    http://tinyurl.com/cnw8bgx
    Tak to może i ładnie, ale fotka porównawcza z E5 troszkę nie trafiona i opis też,bo na lewej wylazło słonko,a na prawej nie.Jak tu można porównywać barwę nieba przy innej ekspozycji i temperaturze ? A może ja się mylę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Pierwsza puszka m43 ktora zalapala sie na 80% - test potwierdza w zasadzie to co poprzednie ze EM5 jest na poziomie mirrorless APSC konkurencji (przynajmniej Sony i Samsunga)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Na dpreview porównują bardzo dynamiczny kadr (w przeciwieństwie do Optycznych) więc nareszcie da się zorientować, co aparat potrafi przy ciągnięciu z cieni. I... przykra sprawa, ale jest niewiele lepiej niż z epl1 przy 100iso, a do mistrza, czyli D5100, brakuje sporo.
    Oczywiście nie można tego traktować jak wyroczni, poza tym już sam acr umożliwia pewnymi sztuczkami złagodzić problemy (i czasem daje to dobre rezultaty). Ale o jakiejś rewolucji dynamicznej raczej ciężko mówić.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    a do mistrza, czyli D5100, brakuje sporo.
    Wczoraj przeglądałem setki jeśli nie tysiące zdjęć mistrza, oprócz moich pstryków (M, 6400, 1/20, 3.5-5.6, n+jpg), wszystko z auto. Zabiłbym za ten i sensor, ale i światłomierz w Olku.
    Nie masz LR4? Podobno znacznie lepiej traktuje obrazki. Spoko moja wyrocznio , MM dba o to (cena) aby żaden inny aparat, póki co nawet nie zbliżył się do mistrza. Jednak EM5 na statywie do widoczków, na iso 200 powinien rządzić z mocnym szkiełkiem póki co, jedyne co działa na nie korzyść mistrza to jego klockowatość. Może 3200 coś temu zaradzi.

Dla mnie następny Olek musi mieć: gniazdo na mic, możliwość regulacji głośności zewn. mic (idealnie gdyby była rodem z 5D3), multi aspect ratio sensor, pełny avchd 2. Czasami wydaje mi się, że i korekcję CA "już mają" w sensie i technologii i mocy true pixa, ale (znowu) szykują to pod następną generację, nie nowszy model w tejże.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

gietrzy...

tymczasem zartobliwie dodam, ze stosunek jakosc/cena panas g1 M-I-A-Z-D-Z-Y OMD)))))

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Nie masz LR4? Podobno znacznie lepiej traktuje obrazki.
    Czekam na szopa, bo jakoś lr mnie mdli. Ale chyba będzie trzeba przetestować dla samego silnika acr choćby.
    Jednak EM5 na statywie do widoczków, na iso 200 powinien rządzić z mocnym szkiełkiem póki co, jedyne co działa na nie korzyść mistrza to jego klockowatość. Może 3200 coś temu zaradzi.
    Nie będzie źle, ale jednak czarna pupa niemowlęcia w D5100 będzie bardziej... przyjazna mamom
    Dla mnie następny Olek musi mieć: gniazdo na mic, możliwość regulacji głośności zewn. mic (idealnie gdyby była rodem z 5D3)
    Przydałoby się, acz jeśli chce się robić profi rzeczy to i tak zwykle dźwięk nagrywa się osobno i często w miejscach, do których podążający kabelek właziłby w kadr.
    Czasami wydaje mi się, że i korekcję CA "już mają" w sensie i technologii i mocy true pixa.
    Wolę sam. Bardzo mi się nie podoba, że korekcje geometrii acr robi bez mojej wiedzy. Czasem wolałbym ten krzywy odpowiednik 26mm zamiast prostych 28mm.
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    tymczasem zartobliwie dodam, ze stosunek jakosc/cena panas g1 M-I-A-Z-D-Z-Y OMD)))))
    EPL1 chyba jeszcze bardziej

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Bardzo mi się nie podoba, że korekcje geometrii acr robi bez mojej wiedzy. Czasem wolałbym ten krzywy odpowiednik 26mm zamiast prostych 28mm.
    Cały urok mikro. Na kłopoty ACR/LR a do zadań specjalnych RawTherapee.

EPL1 chyba jeszcze bardziej
    Nie chciałem pisać tego pierwszy Dziękuję.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cały urok mikro. Na kłopoty ACR/LR a do zadań specjalnych RawTherapee.
    Niestety, z RawTherapee obraz dostaje kilka lat wstecz technologicznie Albo raczej... wyłazi z niego sama prawda

Uprawnienia umieszczania postów