Start długodystansowego testu na dc watch
http://tinyurl.com/cnw8bgx
Start długodystansowego testu na dc watch
http://tinyurl.com/cnw8bgx
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Na dpreview porównują bardzo dynamiczny kadr (w przeciwieństwie do Optycznych) więc nareszcie da się zorientować, co aparat potrafi przy ciągnięciu z cieni. I... przykra sprawa, ale jest niewiele lepiej niż z epl1 przy 100iso, a do mistrza, czyli D5100, brakuje sporo.
Oczywiście nie można tego traktować jak wyroczni, poza tym już sam acr umożliwia pewnymi sztuczkami złagodzić problemy (i czasem daje to dobre rezultaty). Ale o jakiejś rewolucji dynamicznej raczej ciężko mówić.
Wczoraj przeglądałem setki jeśli nie tysiącezdjęć mistrza, oprócz moich pstryków (M, 6400, 1/20, 3.5-5.6, n+jpg), wszystko z auto. Zabiłbym za ten i sensor, ale i światłomierz w Olku.
Nie masz LR4? Podobno znacznie lepiej traktuje obrazki. Spoko moja wyrocznio, MM dba o to (cena) aby żaden inny aparat, póki co nawet nie zbliżył się do mistrza. Jednak EM5 na statywie do widoczków, na iso 200 powinien rządzić z mocnym szkiełkiem póki co, jedyne co działa na nie korzyść mistrza to jego klockowatość. Może 3200 coś temu zaradzi.
Dla mnie następny Olek musi mieć: gniazdo na mic, możliwość regulacji głośności zewn. mic (idealnie gdyby była rodem z 5D3), multi aspect ratio sensor, pełny avchd 2. Czasami wydaje mi się, że i korekcję CA "już mają" w sensie i technologii i mocy true pixa, ale (znowu) szykują to pod następną generację, nie nowszy model w tejże.
gietrzy...
tymczasem zartobliwie dodam, ze stosunek jakosc/cena panas g1 M-I-A-Z-D-Z-Y OMD)))))
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Czekam na szopa, bo jakoś lr mnie mdli. Ale chyba będzie trzeba przetestować dla samego silnika acr choćby.
Nie będzie źle, ale jednak czarna pupa niemowlęcia w D5100 będzie bardziej... przyjazna mamom
Przydałoby się, acz jeśli chce się robić profi rzeczy to i tak zwykle dźwięk nagrywa się osobno i często w miejscach, do których podążający kabelek właziłby w kadr.
Wolę sam. Bardzo mi się nie podoba, że korekcje geometrii acr robi bez mojej wiedzy. Czasem wolałbym ten krzywy odpowiednik 26mm zamiast prostych 28mm.
EPL1 chyba jeszcze bardziej![]()