Do garów to się chyba za karę trafia?![]()
Do garów to się chyba za karę trafia?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Najsamprzód przeczytałem powyższy wątek i myślę sobie brrr, fuj - w życiu tego OM-D do ręki nie wezmę. Bo tak tu o nim rezlegle piszą, że szkoda na niego czasu.
Pojechałem na zlot, żeby się urwać z domu.
Dzięki uprzejmości Romek (tu wstaw właściwy nr właściciela body) dostałem do ręki OM-D. Rękawice motocyklowe zostawiłem w kufrze, więc musiałem go wziąć gołymi "ręcami" -a fuj
A tu nagle jakiś piorun we mnie strzelił. Zaznaczam, że dragów i alkoholu wcześniej nie zażywałem
Nastąpiło jakieś olśnienie. Fajny solidnie wykonany aparat w połączeniu ze szkiełkami od Iwo to istny cód-miód. Do turystyki na moje potrzeby całkowicie mi by wystarczył. Nie kryje, że od zlotu coraz częściej o nim myślę, a nawet raz mi się przyśnił(G obchodzi mnie czy kosztuje tyle co laczki do mojego auta czy wypad na zlot Burgmania.net) podoba mi się i już !!!
No cóż pojęczeć sobie musimy, bo to nasza Polska przywara.
Jęczymy na OM-D na Nikosia D800 a nawet D4.
A testy wygrywają aparaty, które są dopiero prototypem np Canon 1Dx
http://www.tipa.com/english/XXII_tip...hp?iExpand1=70
Gdybym o zakupie aparatu miał decydować na podstawie opisu z forum C N lub O to do dziś fociłbym dalej ... Nokią N8MP (da się)
pozdrawiam
Jacek
Wniosek jest prosty > zanim przygarniesz - wymacaj
(gdybym czytał tylko recenzje pewnie bym się nigdy nie ożenił)
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 25.04.12 o 22:39
XZ-2|D800E|moje 500px
Z tymi garami to chyba źle zostałem zrozumiany. Chciałem przez to powiedzieć, że jeśli sobie zafunduję ten aparat, to mogę sobie wybić na dłuższy czas z głowy jej usługi kulinarne. I nie tylko...
To oczywiście żart, ale pokusa jak nic. Gdybym nie leżał chory w łóżku, to pewnie już bym był w MM i przytulał...
Sent from my iPad using Tapatalk
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
XZ-2|D800E|moje 500px
Zapomnijcie o 4/3. Już najwyższy czas...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Postęp. Tak ma być wbrew armii humanistów - narzekaczy
Jakbyś tak gorliwie nie deklarował się zawczasu, pioruny nie strzelałyby
A tak serio - wiele stracisz z takim nastawieniem do życia. Pioruny nie zawsze strzelają.
Niektórzy, ściślej.
U mnie ostatnio prywatnie test wygrał aparat za 300 złotych:
http://as.elte-s.com/temp/16mpx.jpg
To dobrze, bo mam ochotę na tego omd z 12-60 i liczę na okazję. Nie chce mi się już czekać na odpowiednik w u4/3, a panas zapowiada się zbyt mało uniwersalny.
Potrzebne mi to do studia, w plener i do filmu więc af może sobie działać powoli albo nawet wcale.