Hellbike, pewnie dostępność...i brak korpusu w kolorze "ruuużż".
![]()
Hellbike, pewnie dostępność...i brak korpusu w kolorze "ruuużż".
![]()
Rolleicord, Canon
flickr
Zapomniales jeszcze o AF
Na cene narzekaja bo jakbys niewiedzial to owa cena sie niedawno ukazala.
Kwestia matrycy, to taka ze jesli chodzi o olka widac postep, ale konkurencja oferuje to od dawna, malo tego czekamy na rzetelne testy czy iso800 to 800 czy "prawie" 800...
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 23.04.12 o 12:52
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ale też powód do narzekania. Najważniejsze, że OM-D daje lepszy obrazek, ma lepszą stabilizację, uszczelnienia, jeszcze szybszego af i więcej klatek/s. Jak ktoś ma takie potrzeby i szuka właśnie aparatu a kwestia finansowa nie jest dla niego problemem, to go sobie kupi. Za kilka miesięcy przyjdzie pora na nowe peny i założę się, że w środku będą bebechy od OM-D. A wtedy będzie to naprawdę łakomy kąsek.
Miałem OM-D pożyczonego na wycieczkę do Huty szkła podczas właśnie zakończonego zlotu. Stabilizacja o dwie klasy lepsza od penów, wysokie ISO również.
Ergonomia, hmmm...
Ciężko się wciska przyciski przeglądania zdjęć oraz Fn1, trzymając aparat w prawej ręce nie da się tego zrobić kciukiem ( jest to mocno utrudnione) gdyż są one znacznie cofnięte względem tylnej ścianki - znajdują się nad wyświetlaczem, który ma sporą grubość. Kółka sterujące również nie do końca przypadły mi do gustu.
Oczywiście jest to kwestia przyzwyczajenia oraz tego jaką kto ma rękę - u mnie dosyć krótkie i masywne paluchy![]()
A tutaj to bym się zgodził. Aparat jest dostępny a po złożeniu zamówienia okazuje się, że nie jest i nie wiadomo kiedy będziepewnie dostępność...![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie ma zbyt dobrego sprzętu dla uzdolnionego fotografa. W przypadku braku krzty talentu - nawet tani sprzęt będzie zbędnym gadżetem.
Ja w ciągu 4 lat wydałem na sprzęt foto niewiele więcej niż na telewizor, mniej niż na komputer i dużo mniej niż na płyty CD. Więc w razie gdyby dotyczyła mnie druga opcja - jakieś przesadnie wielkie wyrzuty sumienia mi nie grożą.
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 23.04.12 o 13:07
Jak juz pisalem, w czechach nowy om-d jest od 4100zl, wiec moze gdy pojawi sie w wiekszej ilosci sklepow w pl cena spadnie (chociaz teraz jest juz za 4300, co nie jest tragicznie wysoka cena).
w rosji za 4300, na litwie tez ~4300.
Ostatnio edytowane przez hellbike ; 23.04.12 o 13:59
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/3822876
z tym, ze ten sklep z 4300 ma sporo niepochlebnych opinii, ale....
w czechach 1-2 sklepy maja za 4100, a prawie wszystkie inne za 4300. W rosji oraz na litwie rowniez jest za 4300, wiec u nas na pewno tez tak to bedzie wygladac.
W rosji jest juz nawet aukcja uzywanego om-d z 12-50 ;p