Strona 13 z 475 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

No nie wszystko wiadomo Czy będzie klapał tak jak PL1 czy może już nie? ....
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Zibi, a jaka jest gwarancja, że opinia wyrobiona sobie o aparacie, chodzącym na firmware 0.8 i niekoniecznie robiącym zdjęcia na wszystkich trybach, jest właściwa, poprawna i ostateczna?
    Jack , na tym etapie nikt nie oczekuje gwarancji. Jednak każdy co miał to w rękach i cokolwiek wie o aparatach daje więcej informacji niż jakakolwiek instrukcja.
    To co powiedziałeś daje nadzieję wszystkim którzy czekają na malucha dobrze pracującego ze starymi szkłami. Wiadome jest że aparat ma zaimplementowane dwa tryby AF. Na razie wierzymy w Ciebie , potem wiesz co będziemy robić :]
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 9.02.12 o 01:21
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

darkelf
    Gość

"I've only got a Panasonic MA1 adapter and a pre-production camera. With the 12-60mm it's better than I expected but still not super-fast. Comfortably under a second in most cases, which is good for PDAF-designed lens on CDAF body but still a work-around. However this is a far-from-optimal combination and may not represent final results, so don't read too much into that. "

czy 12-60 ma ostrzenie po kontraście jak 14-54 II czy to jest tego samego typu co 14-54 I i ZD 50?

darkelf
    Gość

no to kupa, porównałem sobie zd50 i zd 9-18 w trybie liveview na E-30 i zd 9-18 ostrzy w sekundę a zd50 w 5-10s, czyli podobnie będzie na om-d

---------- Post dodany o 00:53 ---------- Poprzedni post był o 00:48 ----------

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    no to kupa, porównałem sobie zd50 i zd 9-18 w trybie liveview na E-30 i zd 9-18 ostrzy w sekundę a zd50 w 5-10s, czyli podobnie będzie na om-d
    Darkef popełniasz kupe błędów. już na wstępie zakładasz że E-M5 = E30. To jakaś bzdura. Przeczytaj post Jacka i się zastanów
    /*...................*/

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Ogólnie to do szkieł 4/3 ja bym poczekał na nowe body z tym bagnetem (podobno ma być).

E-M5 jest fajny bo nieduży, a ma i odchylany ekran i EVF. Te dodatkowe gripy też zapowiadają się ciekawie.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Czy ja dobrze kompiluje?

Tryb 9kl/s to jest dla sytuacji gdzie raz lapie ostrosc i klepie te klatki.
    W innych wypadkach (czyli to o co w tym biega) jest 4.5kl/s, wtedy moze przefokusowac?
    I te wartosci sa dla jpg czy pelnego ORFa?

pozdro
    Nyny to że to nie aparat dla Ciebie to ja już wiedziałem na początku wątku :P
    Oceniam Cię na jakieś 10 kl/s przy C-AF w RAW. Olympus takich aparatów jeszcze ne produkuje bo jest 100 lat za murzynami <lol>.

A tak na poważnie to się zgadzamy chyba że nikona ma najlepszy C-AF, choć na pewnym poziomie te różnice stają się nieistotne dla rozsądnych ludzi
    /*...................*/

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Darkef popełniasz kupe błędów. już na wstępie zakładasz że E-M5 = E30. To jakaś bzdura. Przeczytaj post Jacka i się zastanów
    no własnie liczę że będzie lepiej ale brak mi jakiegoś punktu oparcia czy możesz wskazać palcem o który post chodzi? bo ich było kilka

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    no własnie liczę że będzie lepiej ale brak mi jakiegoś punktu oparcia czy możesz wskazać palcem o który post chodzi? bo ich było kilka
    W E-5 jest lepiej , a w EP-3 ten kontrastowy AF działa jak burza, ale 4/3 to masa obiektywu, z nią wiąże się inercja, i inne nie tak szybkie silniki i inne ich oprogramowanie. W sumie składa się to na ilość niezbędnych ruchów, hamowania inercji i wynikający stąd czas.
    Poza tym Olympus właśnie niedawno odrobił lekcję szybkiego AF po kontraście, jak odrobi kolejną - szybkiego i wydajnego filmowania , zajmą się pewnie lepszym oprogramowaniem obiektywów 4/3, albo zaimplementują bebechy OM-d do nowej puszki 4/3 i dołożą jakiś hybrydowy AF po fazie. Sądzę jednak, że powinno się ten problem dać obejść wyłącznie programowo, co wydaje się być tańsze i sensowniejsze od wypuszczanie jakiegoś E-700
    Mamy to wsparcie obiecane.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Uprawnienia umieszczania postów