Strona 190 z 475 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.891 do 1.900 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Mnie nic nie dziwi. Coraz więcej amatorszczyzny wokoło. W gazetach, zdjęciach kotletowych i takich, jak wspomniana robota reklamowa. Zapewne cena uczyniła cuda i multiplikowała żyrandole.
    Ale ja pisałem o tobie, nie chciało ci się doczytać.

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Kiedyś jakaś agencja nieruchomości chciała od mojej osoby kupić prawa do zdjęcia na wyłączność. Na www, kilka tyś. ulotek, prospekty, baner. Za okolice 50 zł. Nie dogadaliśmy się.
    No widzisz, autor zdjęć (btw. daleko mu do amatorszczyzny) napisał, że zrobił i takie i takie zdjęcia, jednak zamawiający miał określoną kwotę pieniędzy. Niestety była to kwota zbyt niska by bawić się LR z ztcp 50 fotkami. Ztc piszesz ty też się cenisz i to raczej wysoko więc powinieneś gościa zrozumieć

Steve Huff - "and ISO 6400 on the little Olympus? No problem..THIS WAS the fastest* focusing setup of the night."
    http://www.stevehuffphoto.com/2012/06/02/some-fun-low-light-shooting-with-the-fuji-x100-olympus-e-m5-and-leica-x2/

* - PL 25/1.4
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 4.06.12 o 07:59

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Nie podpisałbym się swoim nazwiskiem pod zdjęciami, za które zleceniodawca zapłacił tak mało, że nie chciało mi się za tą kasę przyłożyć się do nich tak, jak należy. A prawdopodobnie takiego zlecenia w ogóle bym nie przyjął.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Gietrzy, nie, właśnie nie rozumiem gościa. Napisał, że nie robił recovery z przepałów bo klient za mało zapłacił. To po kiego wała on brał to zlecenie. Ja się nie cenię wysoko. 50 zł za wyłączność do zdjęcia panoramicznego, które będzie przedrukowane we wszystkim, co ta firma wyda jako broszurę reklamową. Przepraszam za pytanie, ale czy Ty mieszkasz z rodzicami i oni płacą rachunki ?
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

W poście jest wszystko czego szukasz, naprawdę
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1041&message=41669287

Czasami mógłbyś dojrzeć ten mystergrina, to był żart spowodowany świadomością zepsucia rynku, w sumie zasługa Nikona, z tego co widziałem to najbardziej D80, 90, 5100.
    /eot

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

W jaki sposób Nikon "zepsuł" rynek?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Fotografia Podwodna

W końcu Alex Mustard opublikował swoją recenzję Olympus OM-D E-M5.
    Alex głównie używa Nikona. Miał w łapach przedprodukcyjną obudowę podwodną PT-EP08 dla E-M5.
    To co mnie najbardziej rozczarowało to funkcjonalność EVF pod wodą. Nie chodzi o sam wizjer tylko o dostęp do niego.
    Miał jeszcze kłopot z dużym opóźnieniem w trybie TTL po przed-błysku ale ta sprawa nie jest do końca jest zbadana.
    Według Alexa AF-C właściwie nie nadaje się do użycia.
    Ja dalej nie wiem jak jest z portami, wygląda, że można wkręcać bez przejściówek stare porty z 4/3 ale te
    od poprzednich obudów do PEN-ów nie będą pasowały.

Reszta to raczej pozytywy.

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Zamiennik akumulatora do OM-D z allegro (fotoenergia) przyszedł do mnie dzisiaj. Zgodnie z oczekiwaniami, oryginalna ładowarka go nie widzi. Oddawał go nie będę (dogadałem się ze sprzedawcą co do innego sposobu rozwiązania sprawy). Podpiąłem na razie "na pająka" pod ładowarkę od Nikona (choć w jakimś stopniu naładowany był). Naładował się niczym nikonowy, w aparacie działa. Wieczorem w wolnej chwili zlutuję z uniwersalnych płytek drukowanych coś na kształt adaptera do ładowarki Nikona i to na razie tyle. Jak długo trzyma dowiem się niebawem. Spodziewam się "standardu" w tym temacie, czyli nieco krócej niż oryginał

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Moje (tzn. Chińskie) zamienniki mają dokładnie taką samą pojemność co oryginał (pomierzone ładowarką modelarską). Z tym że ładowarka Olympusa akumulator przeładowuje - przez co oryginalne akumulatorki wydają się mieć większą pojemność, ale nie wróży im to długiej żywotności...

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Czemu przeładowuje, jakieś konkrety?

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Czy te zamienniki widziane są przez ładowarki uniwersalne typu Hahnel UniPal II itp?
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

Uprawnienia umieszczania postów