Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 98

Wątek: M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 Macro

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 Macro

Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    Na rumorsach jest informacja, że z obiektywem 17mm ma pojawić się 'coś' jeszcze. Może będzie to czarna 45ka albo srebrna 60ka?!
    Jest o tym odpowiedni wątek a jego tytuł mówi sam za siebie - nowy zum Oly.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Mnie natomiast bardzo ucieszyła opinia o obiektywach firmy Olympus napisana przy okazji testu tego obiektywu
    przez Optyczne.pl . W pełni się z nią zgadzam, i dlatego jestem wierny tej marce od wielu lat.

" Kolejny test sprzętu firmy Olympus pokazuje, że stałoogniskowe obiektywy tej firmy można kupować praktycznie w ciemno.
    Firma trzyma wysoki poziom swojej optyki i nie pozwala sobie na wypuszczanie bubli. W ogóle odnoszę wrażenie, że z zalewu
    ostatnich wpadek, not serwisowych, aktualizacji oprogramowań itp., to właśnie Olympus wychodzi obronną ręką. Jego produkty
    są dopracowane, a firma nie robi z pierwszych klientów beta-testerów. W dzisiejszych czasach to naprawdę godne pochwały
    i podkreślenia. "

Pozdrawiam

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    Jako zwykłe tele też fajny, może być niezłym "przedłużaczem" do 12-35. Prawdę mówiąc myślałem, ze będzie droższy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Bardzo ciekawe jest to, że nawet na maksymalnym otworze względnym obraz nie jest idealnie kołowy i widać na nim wpływ listków przysłony.

...
    Co w tym ciekawego? To po prostu spora wada w zastosowaniach portretowych.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Mnie natomiast bardzo ucieszyła opinia o obiektywach firmy Olympus napisana przy okazji testu tego obiektywu
    przez Optyczne.pl . W pełni się z nią zgadzam, i dlatego jestem wierny tej marce od wielu lat.

" Kolejny test sprzętu firmy Olympus pokazuje, że stałoogniskowe obiektywy tej firmy można kupować praktycznie w ciemno.
    Firma trzyma wysoki poziom swojej optyki i nie pozwala sobie na wypuszczanie bubli. W ogóle odnoszę wrażenie, że z zalewu
    ostatnich wpadek, not serwisowych, aktualizacji oprogramowań itp., to właśnie Olympus wychodzi obronną ręką. Jego produkty
    są dopracowane, a firma nie robi z pierwszych klientów beta-testerów. W dzisiejszych czasach to naprawdę godne pochwały
    i podkreślenia. "

Pozdrawiam
    Ubiegłeś mnie z tym cytatem
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Uwaga na błąd w Adobe, odkryty przy okazji porównania Speedbooster z mZD60@E-M5

oryginalne fotki plus parametry wyostrzania w LR
    http://www.dpreview.com/forums/post/51895542

artefakty crop: po lewej E-M5 +CV 90/2.5@Speedbooster, po prawej gołe mZD60/2.8 macro na E-M5
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar maver1ck
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Hej,
    Można gdzieś ten obiektyw pożyczyć w Warszawie na weekend ?

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Bardzo udane szkło. Robię nim zdjęcia zegarków, klocków Lego itp i pomimo tego, że ze mnie pupa a nie fotograf i nie umiem jeszcze nawet porządnie doświetlić obiektów to fotki wychodzą niekiepskie Do tego solidny, uszczelniony. Przydaje się też na spacerach by się nie nabiegać a troszkę zawęzić perspektywę