Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Makro z tej samej ligi zwykle jest zauważalnie droższe od portretówki. Może dlatego, że takim makro da się robić od biedy portrety, a w drugą stronę to nie działa![]()
E, no nie przekonales mnieNajlepsze macro Sony - 100/2.8 kosztuje okolo 3000 zl, najlepsza portretowka - 85/1.4 - niecale 5000
![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Ale za to mocno reklamują D&S proof jak w E-5, to chyba nie będzie gratis.
Tak czy inaczej cena nie powinna byc wyzsza niz okolice 3000 zl, czyli w miare normalnie jak na wysokiej jakosci szklo macro. A skad wiadomo, ze to plastik?
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Gdy Olympus zapowiedział dwa nowe obiektywy - to jeden miał być metalowy... jak wiadomo padło na 75'kę
---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:26 ----------
Chyba przesadziłeś...
Skoro metalowy "top" kosztuje 3500, a plastikowy "top" nieco ponad 1000 - to nowe makro, nawet gdyby również było "top" powinno mieć cenę pośrodku...
3-4 tysie to była by kpina , ale ceny w tym systemie już mnie nie przestały zadziwiać
Z tego co wiadomo z plotek to te szkło ma być uszczelniane. To jest dla niektórych istotna zaleta, w szczególności w połączeniu z OM-D.
Pytanie jak będzie z AF. ZD50 ma delikatnie mówiąc taki sobie. Sigma 150 (w makro) jak dla mnie to nie ma wogóle.
Jeśli chodzi o cenę to raczej powyżej 3000zł. Jak będzie niższa to będę mile zaskoczony.