oj chciałoby mi się zanabyć to szkiełko a jeszcze lepiej dostać w prezencie.
Jeżeli wśród Was jest "darczyńca" to urodziny mam we wrześniu - spoko, poczekam![]()
oj chciałoby mi się zanabyć to szkiełko a jeszcze lepiej dostać w prezencie.
Jeżeli wśród Was jest "darczyńca" to urodziny mam we wrześniu - spoko, poczekam![]()
Pierwsze wrażenia na http://www.dpreview.com/previews/oly...uiko-75mm-f1-8
A ja sobie ponarzekam. Olek wymyślił strategię lansu: ładne, oryginalne, drogie i... do zabawy. I niech by sobie było - taki leicowski model biznesu trochę, ale ja pod to się nie łapię, bo jestem praktyczny. Nie kręci mnie gapienie się na torbę szkiełek, za to pstrykam dużo i bardzo nie lubię robić z tego ceregieli. Od trzech lat czekam na dobrego zooma. Naprawdę dużo pracy jest z wrzuceniem 12-60 czy 14-54 w nową tutkę? Nie, stawiam że mniej niż opracowanie takiej siedemdziesiątki piątki. Ale model biznesu nie przewiduje takiego rozwoju wypadków, bo tak. I nic więcej, tylko głupie ''tak''.
No dobra, bo zoom sprzedaje się tylko raz.
@nyny - zaczynam powątpiewać w Twoją znajomość tematów związanych z fotografią. Cieszy mnie, że nie widzisz tłumów reporterów z OMD i fisheyem robi acych takie ujęcia. Jednak na praaawdę warto napjierw pomyśleć o przeznaczeniu szkła a dopiero potem się wypowiadaćZ tego co ja widziałem na stadionach - choć mogę się mało znać - ogniskowa obiektywów którą mają Panowie robiący ujęcia z daleka jest dłuższa niż 75mm. Nie upieram się przy tym ale wydaje mi się jednak, ze Twój post jest bez sensu
Taaa?
Chyba nie wyczules ironi...
Moj prztyczek tyczyl sie cytowanej przez @Hadesa specyfikacji czy reklamy - w sumie notki przeklejonej z olka strony
Poniżej pozwolilem sobie zacytowac i wytluscic na zielono fragmenty, ktore sprawily, że się uśmiechnąłem i postanowiłem skrobnąć kąśliwy post.
I tym milym akcentem chyba rozwialem wszelkie watpliwosci
No chyba, ze tymi zdjeciami sportowymi bedzie relacja z konkursu szachow/brydza (bez urazy dla fanow tych dyscyplin, tak tylko podalem pierwsze z brzegu przyklady) odbywajaca sie w sali 10x10
pozdro
p.s. Doskonale wiem z czym sie chodzi na sport i ciezko byloby mi znalesc cos tak stalego i krootkiego, pomijam juz uwidzenie innej marki niz dwojka gigantow...
Ostatnio edytowane przez nyny ; 25.05.12 o 11:16
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Wystarczyłby zoom 9-90 mm![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
nawiązując do nyny i kwestii obiektywu sportowego - mi bardziej się podoba zwrot "Niezwykle jasna optyka"![]()
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 25.05.12 o 12:18
mam podobnie, ale niektóre "kwiatki" są tak okazałe że nie sposób ich nie zauważyć. Ciekawe, czy marketingowcy (także ci od Olympusa) naprawdę wierzą że ktoś w ich "wypociny" wierzy?