Strona 24 z 72 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 718

Wątek: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8

oj chciałoby mi się zanabyć to szkiełko a jeszcze lepiej dostać w prezencie.
    Jeżeli wśród Was jest "darczyńca" to urodziny mam we wrześniu - spoko, poczekam

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

A ja sobie ponarzekam. Olek wymyślił strategię lansu: ładne, oryginalne, drogie i... do zabawy. I niech by sobie było - taki leicowski model biznesu trochę, ale ja pod to się nie łapię, bo jestem praktyczny. Nie kręci mnie gapienie się na torbę szkiełek, za to pstrykam dużo i bardzo nie lubię robić z tego ceregieli. Od trzech lat czekam na dobrego zooma. Naprawdę dużo pracy jest z wrzuceniem 12-60 czy 14-54 w nową tutkę? Nie, stawiam że mniej niż opracowanie takiej siedemdziesiątki piątki. Ale model biznesu nie przewiduje takiego rozwoju wypadków, bo tak. I nic więcej, tylko głupie ''tak''.
    No dobra, bo zoom sprzedaje się tylko raz.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    I juz oczami wyobrazni widze te tlumy reporterow z omde+75 szalejacych na stadionie i robiacych nim dynamiczne ujecia pod bramka z drugiej strony boiska...
    Widze nie mozna wam wiary i optymizmu odmowic, wzorowy PR normalnie jak sie patrzy...

Rzeczywistosc znajac zycie zweryfikuje bardzo wiele pogladow

pozdro
    @nyny - zaczynam powątpiewać w Twoją znajomość tematów związanych z fotografią. Cieszy mnie, że nie widzisz tłumów reporterów z OMD i fisheyem robi acych takie ujęcia. Jednak na praaawdę warto napjierw pomyśleć o przeznaczeniu szkła a dopiero potem się wypowiadać Z tego co ja widziałem na stadionach - choć mogę się mało znać - ogniskowa obiektywów którą mają Panowie robiący ujęcia z daleka jest dłuższa niż 75mm. Nie upieram się przy tym ale wydaje mi się jednak, ze Twój post jest bez sensu

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    @nyny - zaczynam powątpiewać w Twoją znajomość tematów związanych z fotografią. Cieszy mnie, że nie widzisz tłumów reporterów z OMD i fisheyem robi acych takie ujęcia. Jednak na praaawdę warto napjierw pomyśleć o przeznaczeniu szkła a dopiero potem się wypowiadać Z tego co ja widziałem na stadionach - choć mogę się mało znać - ogniskowa obiektywów którą mają Panowie robiący ujęcia z daleka jest dłuższa niż 75mm. Nie upieram się przy tym ale wydaje mi się jednak, ze Twój post jest bez sensu

Taaa?
    Chyba nie wyczules ironi...
    Moj prztyczek tyczyl sie cytowanej przez @Hadesa specyfikacji czy reklamy - w sumie notki przeklejonej z olka strony
    Poniżej pozwolilem sobie zacytowac i wytluscic na zielono fragmenty, ktore sprawily, że się uśmiechnąłem i postanowiłem skrobnąć kąśliwy post.

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Fani Mikro Cztery Trzecie otrzymują nowy obiektyw z najwyższej półki!

Niezwykle jasna optyka i w pełni metalowy tubus.
    Stałoogniskowy obiektyw portretowy
    Olympus ED 75 mm - idealny do zdjęć sportowych
    i fotografowania w słabym oświetleniu!

* jest doskonałym obiektywem stałoogniskowym do ujęć sportowych, portretów oraz do fotografowania w pomieszczeniach czy podczas koncertów i spektakli teatralnych charakteryzujących się słabym oświetleniem.
    I tym milym akcentem chyba rozwialem wszelkie watpliwosci
    No chyba, ze tymi zdjeciami sportowymi bedzie relacja z konkursu szachow/brydza (bez urazy dla fanow tych dyscyplin, tak tylko podalem pierwsze z brzegu przyklady) odbywajaca sie w sali 10x10

pozdro

p.s. Doskonale wiem z czym sie chodzi na sport i ciezko byloby mi znalesc cos tak stalego i krootkiego, pomijam juz uwidzenie innej marki niz dwojka gigantow...
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 25.05.12 o 11:16
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Olek wymyślił strategię lansu: ładne, oryginalne, drogie i... do zabawy, ale ja pod to się nie łapię, bo jestem praktyczny.
    Wychodzi na to, że powinieneś mieć trzy szkła: 12-35, 35-100 i 100-300; jedno na korpusie, pozostałe w torbie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Wystarczyłby zoom 9-90 mm
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

nawiązując do nyny i kwestii obiektywu sportowego - mi bardziej się podoba zwrot "Niezwykle jasna optyka"
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 25.05.12 o 12:18

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    mi bardziej się podoba zwrot "Niezwykle jasna optyka"
    Ja zazwyczaj tekstu/ów nie czytam w ogóle i przechodzę do fotek.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

mam podobnie, ale niektóre "kwiatki" są tak okazałe że nie sposób ich nie zauważyć. Ciekawe, czy marketingowcy (także ci od Olympusa) naprawdę wierzą że ktoś w ich "wypociny" wierzy?