Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Matówka E-300 a Serwis

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Matówka E-300 a Serwis

Witam serdecznie wszystkich.

Przepraszam że daje nowy podobny wątek, ale muszę sie upewnić - czy faktycznie czyszczenie matówki i wizjera jest objęte bez odpłatną usługą.

Problem mój polega na tym że ostatnio ma matówce mojego E-300 pojawiło trochę syfów. Z początku nie zwracałam na to uwagi ale coraz więcej i więcej było ich. Dzisiaj chciałam przedmuchać gruszką i nic nie pomogło a nawet więcej się ich pokazało. Po kilkunastu minutach prób nic nie wskórałam i mam wrażenie że te syfy są za matówką ( od wewnątrz ). Wydaje mi sie także że i dostały się do wizjera, regulując dioptrie przy wizjerze, gdy kręcę na + do końca to widać tak jakby na wizjerze a na - to widać na matówce. Wszystkich razem jest około 30.
    Doradźcie co robić ?

Jeżeli mam wysłać do serwisu i jest to bezpłatne ( Olek na gwarancji ) to czy mam go? -zapakować w oryginalne pudełko
    -wyciągnąć baterie czy zostawić
    - itp

Proszę o wasze uwagi i porady. Marylka

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Matówka E-300 a Serwis

Cytat Zamieszczone przez Marylka
    Witam serdecznie wszystkich.

Przepraszam że daje nowy podobny wątek, ale muszę sie upewnić - czy faktycznie czyszczenie matówki i wizjera jest objęte bez odpłatną usługą.

Problem mój polega na tym że ostatnio ma matówce mojego E-300 pojawiło trochę syfów. Z początku nie zwracałam na to uwagi ale coraz więcej i więcej było ich. Dzisiaj chciałam przedmuchać gruszką i nic nie pomogło a nawet więcej się ich pokazało. Po kilkunastu minutach prób nic nie wskórałam i mam wrażenie że te syfy są za matówką ( od wewnątrz ). Wydaje mi sie także że i dostały się do wizjera, regulując dioptrie przy wizjerze, gdy kręcę na + do końca to widać tak jakby na wizjerze a na - to widać na matówce. Wszystkich razem jest około 30.
    Doradźcie co robić ?

Jeżeli mam wysłać do serwisu i jest to bezpłatne ( Olek na gwarancji ) to czy mam go? -zapakować w oryginalne pudełko
    - itp

Proszę o wasze uwagi i porady. Marylka
    można zjąć muszlę oczną do góry a następnie wyczyścić wizjer mikrofibrą (lub patyczkiem do uszu) + gruszką. Jak to nie pomoże zostaje zabawa z matówką w serwisie bo samemu można nabeblać jeszcze gorzej przy nieumiejętym czyszceniu.
    pzdr
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

Re: Matówka E-300 a Serwis

Cytat Zamieszczone przez Marylka
    - itp
    Nie musisz pakować w oryginalne pudełko ale jeśli masz to zawsze łatwiej zapakować,
    nie załączasz żadnych aksesoruów typu bateria czy inne w Twoim wypadku nie jest to potrzebne. Jeśli coś załączysz wpisujesz w zgłoszenie z którym wysyłasz sprzęt i wszystko elegancko oddadzą co do wysyłki wszystko jest na stronie Olka, cała procedura i formularz.
    P.S.
    Tu masz link do formularza http://www2.olympus.pl/consumer/imag...naprawy_v2.pdf
    a tu do procedury http://www2.olympus.pl/consumer/imag...ji_Naprawy.pdf
    i jeszcze do wykaz kurierów (bezpłatny UPS) http://www2.olympus.pl/consumer/images/Oddzialy_UPS.pdf

| OlyJedi Awatar Elilama
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ZAKAZ dmuchania gruszką w matówkę, tak jak napisałaś będzie jeszcze gorzej . Sprzęt na gwarancji od razu wysłać do serwisu.
    "Nieudana fotografia to wyłącznie moja wina" - Annie Leibovitz.
    "Pewność ręki nie wypełni pustki w sercu" - Rodney Smith.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wielkie dzięki za wskazówki.

Faktycznie dmuchanie gruszką tylko pogorszyło sprawę. Nigdy więcej gruszki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    ja zawsze myślałem, że gruszka jest po to oby wysysać pyłki z wnętrza aparatu a dmuchać na zewnątrz.