Chwilę za długo zajęło Ci pisanie postu. Nie cytujesz dokładnie mojej wypowiedzi. Chociaż z przedstawionym przez Ciebie przypadkiem masz rację.
Za chwilę nie będzie wyboru
Kup dziś sprzęt o rozdzielczości niższej jak 10Mpx.
Inna sprawa, że można kupić używany. Ale jakoś dziwnie ci sami ludzie, co narzekają na zbyt dużą ilość pikseli, są najbardziej napaleni na nowości.
---------- Post dodany o 10:03 ---------- Poprzedni post był o 10:01 ----------
Najczęściej, ale gdy się robi np. zdjęcia na targi, gdzie metr na metr przy 300dpi da się drukować...
Ostatnio oglądałem 16Mpix z jakiegoś super zooma Olympusa, SZ 20 czy 30...
Zdjęcia nadawały się do oglądania po przeskalowaniu do 4Mpix czyli tylu ile w roku 2003 miał mój UZ750Całkiem dobre odbitki A4 dało się z tego zrobić. No ale krotność zooma wzrosła, postęp jest
Pomyłka, to był C-750 UZ
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 7.02.12 o 11:08
SLusznie prawicie, acz przyklad nx200 jest w moim odczuciu nie na miejscu, przygladam sie tej konstrukcji juz od jakiegos czasu i detali toto nie ma zadnych, moze inaczej, jeno 60 makro i 85tka cokolwiek sa w stanie pokazac na tej matrycy, reszta, to jakis dramat....
Jako aparat mega do wszystkiego polecam Minolte A2 28-200 w jasnym zoomie, gniotsa nie lamiotsa i tam pare pixeli mialo, jak dla mnie rewelacja do tej pory, a ma juz kupe lat
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
Np malo wymagajace zlecienia (np kotlet) lubialem robic 5Dmk2 na srawie...
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Nie mówmy o sprzęcie niesprawnym technicznie z założenia
Jak najbardziej stwierdzenie faktów dostępnych w każdym wątku poświęconym nowościom (które najczęściej jeszcze się nie ukazały)
Dyskutuję. Taka sztuka jest, ja mówię, co myślę, inni mówią, co myślą. Sztuka elitarna jak widzę, ponieważ dla wielu dyskusja jest poczytana za narzucanie woli.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Do czy o, bo to robi różnicę - Janko pisał, że do.
@Koledze Tobik, który pisze, że nie po to się kupuje... dedykuję poniższego njiusa
http://www.sonyalpharumors.com/sr4-sony-about-to-release-organic-sensors-in-2013-100-megapixel-sensors-for-2013-2014/
@Janeczek: proszę wytłumacz mi co mi daje włączenie srawa zamiast pełnego .cr2, po co?
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.