Nie mniej można w darmowym Capture One czy Raw Therapee, jest jeszcze Darktable, z którym można poeksperymentować.
Nie mniej można w darmowym Capture One czy Raw Therapee, jest jeszcze Darktable, z którym można poeksperymentować.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Jak na samym RAWie to jak tu na forum zobaczymy wszystkie obok siebie by wybrac najlepsze.Tiff jest za ciezki by wstywic,a Jpg maszynka juz i tak troche pomieli.
Nie kombinucie za duzo bo zaglaskacie na smierc.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
wczoraj mialem pieski dzien , dzisiaj postaram sie podjac wyzwanie i cos tam zmajstrowac , efekt za czas jakis![]()
Wrzuciłem takie "śmiechowe"w ACR gmerane.
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
tak niesmialo, pozwolilem sobie dodac swoja prace
---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:15 ----------
nie boj zaby, tylko dawaj swoja wersje![]()
tez chcialem odpuscic, bo portrety to nie moja domena , ale mialem pomysl i szkoda bylo zeby sie zmarnowal![]()
Ostatnio edytowane przez Centus ; 7.02.12 o 23:38
Nie chodzi o to że portret tylko o to że nie umiem fot obrabiać :P
LRU: #472938 | XMPP winnetou@jabster.pl
Hołmpejdż | Galerie | "Twórczość" || Free Image Hosting
E-30 + kilka gratów, brak talentu i światłowstręt
[QUOTE=Bodzip;Jak to gdzie ? w sekretariacie, u Sharlotty[/QUOTE]
Dzięki Bodzip![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dyskusję dot. Raw Therapee przeniosłem do wątku: https://forum.olympusclub.pl/threads/81167-Raw-therapee
Pozdrawiam
Saboor
P.S.
mam nadzieję, że się rozwinie, a nie umrze jak sporo ciekawych dyskusji.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
No i dodane. Moja wersja juz do oglądania.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard