Hejka... Taka mala ankieta. Chcialbym, zebyscie pomogli mi zaklasyfikowac pewne marki statywow do konkretnej grupy jakosciowej.
Wypisze interesujace mnie marki, a Wy poprzydzielacie im oceny od 1 do 5 przy czym 5 to sprzet najwyzszej jakosci, a 1 to taka "chinszczyzna".
Chcialbym zebysmy sie poruszali pomiedzy markami podanymi. Byc moze zapomnialem o jakiejs marce ktora normalnie bylaby na 5 a cala reszta na 4, ale jesli jej nie ma to reszta dostaje 5. Rozumiemy sie?
Tak samo 1 nie oznacza szajsu, ale po prostu producenta statywow nizeszej jakosci. Chodzi o ocene firmy/marki jako takiej.
0 - jak nie wiecie nic o firmie, albo slyszeliscie na tyle malo, ze trudno wam ocenic.
Moze zeby ulatwic:
5 - super jakosci sprzet, kosmiczne technologie produkcji, swietne wykonanie, pancerny, moglby w kosmos latac z NASA
4 - doskonaly sprzecior, prawie niezniszcalny, zdobywca krancow swiata, ale w kosmos juz nie :P
3 - taki solidny sredniak, nie skrzypi, nie rozpada sie po pol roku, uzywany amatorsko nie rozpadnie sie nigdy
2 - no szalu nie ma, zadanie swe spelnia, jakosc nie powala, czasami cos "skrzypi", zycia bym mu jednak nie powierzyl
1 - taka troche juz "chinszczyzna", obleci, aparat nie spadnie, ladnie wyglada, jakosc tak sobie
0 - nie znam, nie mam zdania
Z gory dziekuje za poswiecony czas
Manfrotto
Slik
Velbon
Benro
Triopo
Sirui
Camrock
Giotto
Hama
FreePower