E-PL1 ogladałem, macałem nie przypadła mi do gustu ta plastikowa obudowa.
E-PL1 ogladałem, macałem nie przypadła mi do gustu ta plastikowa obudowa.
Jakby nie podobał Ci się wolny AF, a jest stosunkowo wolny, to bym zrozumiał. Obudową będziesz robić zdjęcia? Brakuje w tym body możliwości wyzwalania wężykiem , a matrycę ma najlepszą w mikro zdaniem Optycznych cokolwiek to znaczy.
Pozdrawiam AP.
PS. Jak masz kasę wybierz EP-3 lub EPL-3. Mają dużo szybszy AF.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witam!
Ja również przymierzam się do zakupu Olympus E-PL2. Znalazłem też sklep, w którym dokonam zakupu - mam jednak pytanie, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu i będę bardzo wdzięczny za radę.
Z tego, co wyczytałem Olympus E-PL2 ma w połowie metalową a w połowie plastikową obudowę. W testach, body aparatu opisywane jest jako bardzo dobrze ze sobą spasowane, nieuginające się i dobrej jakości. Po względem solidności konstrukcji jestem bardzo wyczulony i w moim poprzednim aparacie (Canon G11), najmniejsze trzaski a nawet rozszczelnienie między przednią a tylną ścianą aparatu (mimo podobnych zapewnień o solidności konstrukcji) doprowadzały mnie do szałuNiestety, taką mam dziwną przypadłość.
Chciałbym zapytać posiadaczy tego Olympusa - czy są pewne problemy dotyczące obudowy E-PL2? W miejscu uchwytu lub przy naciskaniu przycisków? Szczególnie, po paru miesiącach czy roku posiadania?
Na E-P3 nie mogę sobie pozwolić a E-PL3, z racji wyjątkowo małych gabarytów i braku wbudowanej lampy błyskowej, nie biorę pod uwagę.
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowane przez damien5 ; 6.04.12 o 11:07
Olympus to nie Canon, nigdy nie słyszałem o trzeszczących plastikach w body. Kiedyś w jakimś modelu się gumowy grip odklejał, ale można było samemu przykleić, albo na gwarancji robili.
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi![]()
No i stałem się posiadaczem Olympus E-PL2. Rzeczywiście, sprawia wrażenie wyjątkowo solidnego, obiektyw mniej ale nie jest źle. Po sprawdzeniu aparatu mam podbić gwarancję jednak do tego muszę naładować baterię. Proszę o rozwianie moich możliwości - czy u użytkowników również tak piszczy/'bzyczy' ładowarka podczas ładowania baterii? Raz ten dźwięk jest bardziej a innym razem mniej głośny. Wyłączyłem ładowarkę bo stwierdziłem, że taki dźwięk nie jest chyba normalny. Będę bardzo wdzięczny za jeszcze jedną poradę.
Ostatnio edytowane przez damien5 ; 15.04.12 o 00:28
Jasnoszare.