Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 215

Wątek: Artystyczne fotki z kotleta - watek zbiorowy!!!

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Odp: Artystyczne fotki z kotleta - watek zbiorowy!!!

Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Zobacz posta
    Saboor, uwaga o niechęci do kotleciarzy odnosi sie do komentarza helmuta powyżej, który założył, że kotleciarze sami sobie sa winni.
    Pzdr, TJ
    Czy to ja albo Helmuth uzyl w nazwie watku slowo "kotlet"?
    Czy to ja albo Helmuth, albo ktorys klient wymyslil okeslenie "matysiak"?
    Czy to ktorys klient stwierdzil, ze zdjecia autora watku sa wielka sztuka?
    Pewnie to ci znienawidzeni przez artystow slubnych kameruni to wszystko wymyslili....
    Wydaje mi sie, ze zbyt latwo niektorym przychodzi postawic wspolny mianownik pomiedzy malarzem i malarzem pokojowym. Po tej dyskusji czlowiek moze nabrac przekonania, ze to przeciez jeden i ten sam zawod, tylko ten od obrazow ma lepiej, bo drabiny nie musi nosic do roboty
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Helmuth napisał odnośnie postulatu zakładającego dyskusję na tym wątku o zdjęciach:

„W każdym innym wątku tak ale w wątku o artystycznych zdjęciach z kotleta?
    Toż taka megalomania bije z tytułu, że przesłania same zdjęcia. Może gdyby nie ten tytuł?
    Poza tym, jaki sens ma dyskusja z artystą o jego zdjęciach? „

Dyskusja na forum jest publicznym wydarzeniem, jest śledzona przez wielu użytkowników i jeśli dotyczy meritum, a nie wycieczek ad personam, nie przeradza się w boksowanie, to nie jest wtedy prywatną sprawą komentatora i „artysty”, lecz postawieniem i wspólnym omówieniem jakiegoś praktycznego problemu fotograficznego (np.problem flar na zdjęciach - fatman - czy absolutnie niedopuszczalne, czy w pewnych sytuacjch mogą sobie być, a jesli nie, to jak ich unikać), z czego mogą odnieść korzyść wszyscy.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 11.02.12 o 23:50

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    ... to przeciez jeden i ten sam zawod, tylko ten od obrazow ma lepiej, bo drabiny nie musi nosic do roboty
    Tylko czy ten od malowania pokojów, uważa się za lepszego bo musi nosić drabinę, ma większe pędzle a farby musi mieszać w kuble a nie na palecie?
    Helmuth napisał ...
    „W każdym innym wątku tak ale w wątku o artystycznych zdjęciach z kotleta?
    Toż taka megalomania bije z tytułu, że przesłania same zdjęcia. Może gdyby nie ten tytuł?
    Poza tym, jaki sens ma dyskusja z artystą o jego zdjęciach? „

Dyskusja na forum jest publicznym wydarzeniem, jest śledzona przez wielu użytkowników i jeśli dotyczy meritum, a nie wycieczek ad personam, wzajemnym boksowaniem się, to nie jest wtedy prywatną sprawą komentatora i „artysty”, lecz postawieniem i wspólnym omówieniem jakiegoś praktycznego problemu fotograficznego (np.problem flar na zdjęciach - fatman - czy absolutnie niedopuszczalne, czy w pewnych sytuacjch mogą sobie być, a jesli nie, to jak ich unikać), z czego mogą odnieść korzyść wszyscy.

Pzdr, TJ
    Jak zwykle bardzo kwieciście, wręcz podniośle! Przyjemnie czytać- ładnie piszesz.
    Dyskusja z Tobą jednak to już inna sprawa. Usiłujesz przepchnąć swoje tezy, nie zwracając uwagi na argumenty swoich oponentów.
    Nie mam zamiaru kopać się z koniem- zamilknę więc.
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 11.02.12 o 23:56
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Za lepszego to moze nie (chyba, ze lepszego od tego Zdziska, hydraulika z naprzeciwka), ale co najmniej rownemu Michalowi Temu Od Aniolow
    I tez chcialby, zeby ludzie kupowali bilety i ogladali jego malunki w milczeniu i pokorze
    A jeszcze jakby widzowie w skupieniu pomysleli o tym, jaki to ciezki i niewdzieczny zawod artysty jest, to juz byliby spelnieni calkowicie
    No i zeby wojen nie bylo i glodu
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 11.02.12 o 23:43
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

To jest chyba ostatni moment, żeby wątek sprowadzić na właściwy tor i przywrócić mu choćby procent przydatności do spożycia. Co prawda utnie to niektórym osobnikom możliwość popisywania się elokwencją podczas przedstawiania swoich opinii, ale może i oni z tego coś wyniosą.
    W związku z tym proponuję na początek zmienić nazwę wątku, bo faktycznie jest do d.py. Niech będzie "Fotografia ślubna - dyskusja o zdjęciach" albo coś w tym stylu, żeby faktycznie można było mówić o zdjęciach, pokazywać przykłady nie tylko swoje, ale też fotografów, których prace lubimy lub nas inspirują.
    No i ostatecznie chyba przydałoby się trochę pozamiatać, bo przez 15 stron niezły bajzelek się zrobił.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    To jest chyba ostatni moment, żeby wątek sprowadzić na właściwy tor i przywrócić mu choćby procent przydatności do spożycia.
    ...
    W związku z tym proponuję na początek zmienić nazwę wątku, bo faktycznie jest do d.py. Niech będzie "Fotografia ślubna - dyskusja o zdjęciach" albo coś w tym stylu, żeby faktycznie można było mówić o zdjęciach, pokazywać przykłady nie tylko swoje, ale też fotografów, których prace lubimy lub nas inspirują.
    W pełni się zgadzam, sam przecież napisałem o wątku:
    ... mógłby być polem do wymiany doświadczeń przez "kotleciarzy" oraz pokazywania ciekawych zdjęć zrobionych przez nich, przy okazji ślubu.
    Oraz o tytule:
    ...ale sam tytuł tego wątku ....
    Jak można o swoich zdjęciach mówić artystyczne?
    Może, pod innym tytułem, wątek stanie się tym, czym miał być w założeniach autora.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

To ja w takim razie wdepnę w kompetencje autora wątku i proszę moderację na zmianę tytułu na "Dyskusje o zdjęciach i warsztacie fotografa ślubnego". Może uda się zrobić coś dobrego z tym tematem.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    To ja w takim razie wdepnę w kompetencje autora wątku i proszę moderację na zmianę tytułu na "Dyskusje o zdjęciach i warsztacie fotografa ślubnego". Może uda się zrobić coś dobrego z tym tematem.
    Dobrze by było zapuścić taką dyskusję.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 12.02.12 o 13:38

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Panowie szlachta,

Czesto sie nie znamy, nie zawsze zas mozna pojac frywolne me konstruowanie mysli zatem za namowa moderatora prostuje co nastepuje:

Tytul watka jest przewrotny az do bolu, zas jak mozna powiedziec, ze fotka z kotleta zawiera krztyne artyzmu? no wlasnie....
    Zamierzeniem bylo pokazanie swojej i obcej tworczosci w roznych aspektach do dysputy, to nie mial byc watek najswietniejszych zdjec na swiecie tylko trendow, po czesci technikalii, dobrych i zlych stron, sposobu postrzegania wszelakich ogniw i koncepcji, gniotow i zdjec wg nas dobrych, ktore trafily na swiatlo dzienne.

Wartosc estetyki, twoja, mlodych czy gosci oraz osob postronnych do przeanalizowania.

Swietnie Fatman zauwazyl, iz pozorna niechec przedslubna, przeradza sie w realizowanie pasji, po 1 nacisnieciu spustu migawki czyli, to co wywoluje w nas fotografia, ciagle szukanie, naszego punktu widzenia. Poki to jeszcze dziala, poty nie jestesmy wypaleni, kiedy zas nastapi Nasz 'kotletowy' koniec, trzeba sobie szukac miejsca w czyms innym.

Nadmienilem takze, iz najwazniejsze wg mnie jest dzialanie dla dobra klienta, przy zachowaniu poziomu wlasnego samozadowolenia i spelnienia czy tez uczuciu wykonania dobrze swojej roboty.

Przypomne, chcialbym dyskutowac o zdjeciach, po to wlasnie wklejalem takie, a nie inne, by moc sie wyrazic, co komu odpowiada, a co nie.

Watki takie jak ten na wszech forach niestety skazane sa na zaglade, sek w tym, ze czasem wpadaja nowi uzytkownicy, badz po prostu trolle, ktorzy sie rejestruja tylko po to by klepac swoje prawdy, osob czesto nawet nie zwiazanych z ta dziedzina fotografii.

Prosze rowniez o czytanie ze zrozumieniem, nie traktowanie tytulu watka doslownie, no i o debaty i wyrazanie mysli.

A teraz zdjecie, ktore onegdaj rozgrzalo do czerwonosci kilka for internetowych i co Wy na to:

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    Przepraszam, ze nazwalem kilka osob po imieniu, w kazdym z nas drzemie troche imbecyla.
    Kajam sie
    (kaczy, pamietam i ogra nie daruje)
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Co konkretnie?

Pzdr, TJ
    Konkretnie dobry temat.

BernArt - Moje zdjęcia