ładnie. jasno i widno. ja ze swoim 14-45 i FL36 chyba tak nie dam rady![]()
a w niedziele jadę do baaaardzo ciemnego kościoła
ładnie. jasno i widno. ja ze swoim 14-45 i FL36 chyba tak nie dam rady![]()
a w niedziele jadę do baaaardzo ciemnego kościoła
Marx07 A jaki był Kościół?? Jasny czy ciemny?? Mozesz cos wiecej napisac, jakie ISO, przyslona itp. ?
Kościół do ciemnych nie należy ale i jasny za bardzo nie jest.
Ściany i sufit białe i dobrze się odbija światło. Ołtarz oświetlony halogenami reszta kościoła jakimiś świetlówkami.
Czas ok 80-100 a f od 3,5 - 4,5 iso różnie od 200 do nawet 640.
W kościele też w sufit waliłes?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Poza tym nie miales problemow z Proboszczem ??
[/b]luc4s moze to byl maly Kosciol![]()
luc4s tak lampa w sufit, kościół nie jest duży.
Z proboszczem nie miałem problemów - mam zaświadczenie z kurii.
Ludzi był tłum i ciężko było zrobić jakieś fajne ujęcie.
W kościele byli dwaj profi - foto wynajęci i tylko oni mogli robić zdjęcia w odgrodzonym sektorze dla dzieci, pozostali mogli robić tylko zza sznurków. Bardzo dobre rozwiązanie bo przynajmniej ludzie nie pchają się na ołtarz i dzieci. Trochę utrudnienia jest dla rodziny i gości ale jak widać można sobie z tym jakoś poradzić. Ja robiłem zdjęcia jako gość (osoba zaproszona na komunię).
wczoraj oglądałem fotki z komunii jednego z takich "profi" - powiem tyle: fotki do śmieci się nadawał yw 70%- pozostałe 30% można było zrobić kompaktem![]()
Twoje to bardzo porządny warsztat. Tak trzymaj. Nie lubię i trenuję tego typu fotografii ale doceniam umiejętność wykorzystania możliwości.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Jak wysoko sufit tak mniej więcej?
Sufit jakieś 5-7 metrów (może ciut więcej), boczne "nawy" skośne - niżej 3 - 3,5 m.
Tak pi razy drzwi![]()
To faktycznie nisko, ja próbowałem w kościołach walic w sufit, jednak najczęściej nic z tego nie wychodziło, bo do sufitu było z 20 m![]()