zawodowo, masz moze zdjęcia z poziomu oczu ?
zawodowo, masz moze zdjęcia z poziomu oczu ?
było sobie życie
Witam
Zazdroszczę Tobie takich zdjęć - na prawdę świetne!
Robiłem już zdjęcia na komunii, ostatnio ślubne - oczywiście tylko jako amator - nie da się ich do twoich porównać, jednak wydaje mi się, że lampą za 150zł i moim olympusem c7070 - nie mam dużo szans w ciemnym kościele na dobre foty - żeby zrobić dobrze naświetlone zdjęcie ołtarza bez lampy przy ISO400 czas 1/45 - tak więc ciężko. Oczywiście wszystko zależy od fotografa, ale może ktoś mi przyzna rację, że c7070 nie jest odpowiednim sprzętem na takie okazje...? - poczuję sie lepiej
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Fotomic dzięki za dobre słowo ale do zawodowstwa to mi jeszcze baardzo daleko. Nie znalazłem takiego zdjęcia jak chciałeś. Warunki były niezbyt dobre do dobrych ujęć. Za mną siedzieli już ludzie na ławeczkach a ja im prawie po palcach chodziłem (dzieci były oddzielone sznurem od reszty ludzi).
john100
może ci sie uda coś ustrzelićale w kościele bez dobrej lampy daleko nie pojedziesz. Może ci się uda zrobić dobre zdjęcie ołtarza bo czasem ołtarze są bardzo dobrze i jasno oświetlone halogenami - próbuj może się uda.
luk4as
w takich wypadkach to tylko stofen i lampa 45stopni w górę plus jakieś karteczki białe
Pozdrawiam