Witam wszystkich forumowiczów po dłuugiej przerwie i proszę o radę.
opis sytuacji: W chwili obecnej posiadam e500+ stary kit + fl36. Kiedyś użytkowałem już 50-200, 14-54 i e510 i e520 ostał się tylko najstarszy sprzęt. Co do jakości którego mam już spore wątpliwości.
Przykładowe zdjęcia z lampą i bez załączony pełen exif,
nie ps-ute, i poglądowe proszę nie przyczepiać się do tła, bałaganu, kompozycji ect były robione pod kątem sprzętu. Resztę mam nadzieję poprawie.
https://picasaweb.google.com/aarafat...eat=directlink
Zdjęcia będą do sklepu internetowego czasami w wyższej rozdzielczości na stronę firmową. Za studio służył sklep w którym jest kilkanaście bardzo mocnych lamp które można dowolnie kierować dają białe jasne światło/nie wszystkie były użyte w zdjęciach/. Czy zaopatrując się jakieś duże blendy plus nowsze mniej szumiące body i jasną stałkę byłbym w stanie zrobić dobre jakościowo zdjęcia? Czy może światło zastane zupełnie powinno odpaść i pójść w stronę zewnętrznych lamp błyskowych? Kadry w zasadzie będą 2 cała sylwetka plus od pasa w górę. Myślałem o ZD50 ale do całej sylwetki to ono się chyba średnio nadaje. Obecny obiektyw odpada na pewno af bardzo często w nim głupieje, działa wolno ma problemy z oddaniem szczegółów zwłaszcza w mało kontrastowych scenach.
Przepraszam jeśli się nie wyraziłem jasno /często mam z tym problem/ ale fotografia studyjna to dla mnie zupełna nowość, podobnie jak fotografowanie ludzi, mam pewien budżet i nie wiem na co go przeznaczyć.
pozdrawiam