Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: E-400 - lustro

Awatar flybane
    Mieszka w
    Kraków / Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hihiii

a moj E-400 powinien juz dzisiaj dotrzec kurierem!!! juz czeka na niego w szufladce 40-150 f3,5-4,5, filtry coby ochronic obiektywy i sandisk Extreme IV 4GB
    ciekawy jestem jak bedzie sie robilo zdjecia seryjne na tej karcie - czy duzo szybciej bedzie zrzucal bufor...

jak tylko sie nim pobawie to zaraz tez napisze cosik sklepie jak go macalem to troche srednio lezal w dloni, no ale parametry jednak lepsze od E-500 - w koncu to o rok nowsza konstrukcja... wiec zaryzykowalem - mysle, ze sie przyzwyczaje do braku gripa i wrzunajacym sie w palec uchwycie na pasek :P

pozdrawiam!

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    nie ma co czytać opinii - trzeba fotki robić... jak dla mnie porażką są głównie te zaczepy (macałem i nie było wygodnie) oraz (prawdopodobnie) brak wstępnego podnoszenia lustra.

jeśli chodzi o: wizjer, AF, jakość obrazu i szybkość zapisu na karcie CF to E-500 wymięka przy tym maluchu. kit za 2k pln to jak za darmo.

Awatar flybane
    Mieszka w
    Kraków / Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Haaa! juz go mam!!
    pierwsze wrazenie - lepsze niz po pierwszym macaniu w sklepie! nie jest az tak zle bez tego gripa, a do wbijania sie w palec uchwytow mysle ze przywykne - pewnie po jakims czasie skora stwardnieje w tym miejscu i juz nie bede czul ;P

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    flybane-gratulacje. Nic nie ma prawa wbijać się w palce, uszko jest tak skonstruowane, że po parokrotnym użyciu zapomnisz o nim, gorzej z trzymaniem korpusu jedna ręką-dmucham na zimne i zawsze aparat zawieszam na szyi, a że jest lekki to nie ciąży. Spokojnie rozgryzaj aparat, to duży kąsek. Ja raz po przestawieniu na zegar z opóżnieniem 12s zapomniałem na powrót przestawić na pojedyncze strzelanie i po nacisnięciu spustu-konsternacja popsułem aparat? Strzelił po 12sek. Ulga. Takich niespodzianek dSLRy dostarczają sporo, dlatego na początek spokojniutko.Pozdrawiam i winszuję zakupu.

Sylwek
    Gość
    Wniosek z tych postów prosty, jeśli Cię nie stać na nowego E410 ( choć pewnie jest lepszy bo ma nową matrycę i live view) to trzeba brać e400, bo przynajmniej na dzien dobry kupujesz z dwoma obiektywami i kartą 4gb i pewnie jeszcze zapłacisz mniej niż nowy e410 z 14-42!!! Gratuluje udanego zakupu. Róbcie fotki. Bardzo was proszę prześlijcie do mnie zdjęcia z iso 100, 200, 400, 800, 1600 muszę zobaczyć jak różnią się od mojego kompaktu sp 510UZ jesli chodzi o ilość szumów. Nie jestem szumofobem ale chciałbym takie zdjęcia obejrzeć, odszumić jakimś programem i zobczyć jak to będzie się prezentować. Moja skrzynka; samluks@gazeta.pl

dzięki

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kamionka Mała
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Te szumy to ciekawa sprawa. ISO1600 wygląda dużo gorzej na SQ niż na HQ. W średniej jakości potrafią pojawiać się różnokolorowe plamki. Przypuszczam, że to kwestia algorytmu zmniejszania ilości pixeli. Natomiast w HQ szum przy ISO1600 to tak jakby ponakłuwać intensywnie obraz szpliką, bez plam i na początku powoduje wrażenie wyostrzenia zdjęcia.
    Robiłem też RAW'y ale nie oglądałem jeszcze na kompie