Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 136

Wątek: Bezlusterkowce vs. XZ-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    Radzymin
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: Bezlusterkowce vs. XZ-1

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Fakt - ten Samsung jest bardzo fajnym aparatem. Peny dość mocno odskoczyły obrazkiem względem 4/3, chyba, że piszesz o E-5.
    NIE.Posiadam jeszcze E 420 ale to zawsze większa matryca.Z tym że, już widzę że przy zdjęciach z dużą głębią ostrości na niskim iso, w szczególności z RAW trudno będzie odróżnić E420 i EX1.

---------- Post dodany o 15:57 ---------- Poprzedni post był o 15:40 ----------

Dodam tylko że planowałem kupić ZX1.Ale cena za samsunga w MM (899zł.) przelała czarę goryczy.Acha.Gdziś w tym wątku przewinoł się model Panasonic TZ20.Nie idźcie tą drogą.Pracuję w sklepie,zrobiłem sporo fotek,obejrzałem w domu i porównałem z innymi testowanymi w tym samy sklepowym oświetleniu.Zbyt silnie odszumia,plastik fantastik,pierwszy aparat który po wyjęciu z pudełka (nówka) miał fabr.ustawioną rozd.na 7 mp(pełna 14mp).Odpowiedzcie sobie sami dlaczego.Być może jest lepiej po wgraniu nowego oprogramowania popr. dynamikę

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Skąd takie dane na temat stabilizatora?
    Nie spotkałem zdjęć "konkurencji" przy tak długich czasach, które byłyby tylko delikatnie rozmyte (112mm, 1s, f/2.5) a bawiłem się XZ-1 tylko godzinkę. Dlatego jak czytam, że coś jest konkurencją dla tego modelu (patrz CB) to prosiłbym, aby konkurencja najpierw pokazała tak jasne/długie/równo ostre i tak stabilizowane szkło.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dalej nie czytałem. Już mówię jak to leczyć: wizyta w MM, wypróbować obok siebie TZ20 i XZ1. I to już powinno siostrze dać dużo do myślenia. Do tego dochodzi - imho - najlepszy na rynku stabilizator; przy odrobinie treningu jest możliwe uzyskanie tylko delikatnie rozmytego zdjęcia na długim końcu przy czasie 1s!. Jeśli siostra jednak lubi makro to LX jest tu dużo lepsze. Jestem właśnie w trakcie wybierania kompaktu dla koleżanki, zobaczyła XZ-1 i pierwsze co usłyszałem: o w domu mam Olympusa, nie no dobre zdjęcia robił, a ten nawet ładny. Ja już wiem, że skończy się na XZ-1 lub XZ-2. Nie przeszkadza jej mały zum a do filmików to ma kamerkę.
    To małe nieporozumienie: przykład siostry podałem jako typ z reklamy "takie rzeczy tylko w Erze". Ona lub design techniczny , nie wiem czy nie skończy się na czymś w rodzaju Nikona 7000-7100. Zoom spory, jest jakiś wizjer. Jakby ceny spadły to może nawet zwiększy budżet i na G-1X się skusi(fajnie wygląda wg. niej). W końcu tryb automatyczny jest w obu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie spotkałem zdjęć "konkurencji" przy tak długich czasach, które byłyby tylko delikatnie rozmyte (112mm, 1s, f/2.5) a bawiłem się XZ-1 tylko godzinkę. Dlatego jak czytam, że coś jest konkurencją dla tego modelu (patrz CB) to prosiłbym, aby konkurencja najpierw pokazała tak jasne/długie/równo ostre i tak stabilizowane szkło.
    Pokaż tą fotkę. Chciałbym zobaczyć, co to znaczy "delikatnie rozmyte".
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

doszedłem już do momentu mega wkurzenia. Cóż zakładam że albo lx-5 albo xz-1 jak tylko któryś spadnie do poziomu akceptowalnej przeze mnie ceny (jakoś nie wierzę w prawie nówki z allegro kupione miesiąc wcześniej - coś musi być z nimi nie tak). jeżel to bedzie xz to po prostu bede na kamerke zbieral i tyle
    pozdrawiam i dziekuje za pomoc
    ps. do xz-1 są jakieś gripy?? bo bez tego ciężko będzie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez elrond2000 Zobacz posta
    do xz-1 są jakieś gripy?? bo bez tego ciężko będzie
    Właśnie chodzi o to, żeby było małe.
    A tak w ogóle temat ''grip'' to ostatnio kolejna odsłona obłędu fotograficznego

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

przez grip rozumiem gumowy element po prawej stronie coby jedna rączka była w stanie zrobić zdjęcie; patrz choćby lumix lx-5;

Jd
    Gość

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

UWAGA !!!
    Moja kochana wspólnota majątkowa mówi XZ-1 zdecydowanie nie!!! powody dwa: "to ja mam przez ekran kadrować - pogięło cię??" i drugi: "ale będę mogła zoomować ręką??" "zoomowanie przyskiem to badziewie"; dodam że o fotografii wie niewiele;
    za to spodobał się jej panasonic g2 (przez wizer, kręcony zoom i trzymanie w łapkach); do kupienia w cenie lx-5 (1499 dokładnie); nie powiem żeby mnie wizjer nie kusił nawet rozmiar do zaakceptowania
    ma ktoś używa, może porównać z kitem do lx-5 ?? pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Na pocztowkach bez roznicy ale bralbym G2 bez chwili zastanowienia, duze mozliwosci pozniej, jesli kogos to interesuje, no i hack na krecenie filmow

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.