?Zamieszczone przez salvadhor
A camuń to co - wszystko sprzętowo załatwia?
?Zamieszczone przez salvadhor
A camuń to co - wszystko sprzętowo załatwia?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
A czego mamy się wzorować na kamunie, skoro tam odszumianie prowadzi do dobrze znanego nam efektu ubocznego, nikczemnie używanego w starciach systemowych
Anytakczysiak, dobrze, że odszumianie jest, źle, że wysoko ustawione robi taką breje plam zamiast kształtów ( zresztą na komputerze ten efekt też można uzyskać)
No własnie - możesz wyłączyć odszumianie ;p I jest wtedy ok.Zamieszczone przez salvadhor
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
dlatego robi sie w rawach i odszumia jak nam się podoba![]()
.
Zapewne takie odszumianie RAWów będzie dostępne z poziomu OV lub OM![]()
szum przysłania niektórym całą resztę... jeśli nowe aparaty same nieźle sobie radzą, to softem można to zrobić lepiej. mnie ciekawi "ziarnistość obrazu" i próg przepalania bieli. bardzo mnie nurtuje jak te nowe maszyny rejestrują jasne pixele...
Żeby nie miały tylko mniejszej rozpiętości tonalnej niż stare Olki. Już wolę większe szumy.
mi się wydaję ze olek już eksperymentował z większą rozpiętością w e-1.... co za kolorki
i poszedł inną skrajnie odmienną drogą... i plastykę zdjęć to my będziemy mieli jak z Canona![]()
W każdym bądź razie jak widać na przykładach w ustawieniu odszumiania na LOW, jest całkiem przyjemnie i nie ma dużej utraty szczegółów
/*...................*/
/* ...........................*/
Miałes e-1 masz e-330 jak oceniasz zmianę plastyki/głębi/kolorów nowej matrycy.Zamieszczone przez andytown