Niestety, nie było czasu by albo wejść na dach budynku, albo na wyższe piętra sąsiedniego. Moment wcześniej wyszliśmy z piwnic i trzeba było jechać dalej. No cóż, o tej porze dosłownie minuty się liczą, a w tej części miasta z poziomu ziemi las wiele przesłania. Gdybym był 10 km na południe, nad Odrą, albo na rozległych polach, nieba byłoby do woli.
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Zdążysz nadrobićbo jeszcze wiele zdjęć przed Tobą
![]()
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Najlepsze zdjęcie to kapliczka.Chyba jednak jest na pozostałych lekki problem z ostrością (nie licząc ostatniego), bo statyczne wychodzą dużo lepiej. Ciekawe jest to ujęcie pana z kulą (bańką?), ale poleciał balans bieli.
Sunia już po sterylce mam nadzieję.![]()
Dzięki! Będę musiał zwrócić uwagę na ostrość, albo... zacząć robić zdjęcia ze statywem i kabelkiem.
Pan z kulą to Dimitar Nikolaev z Bułgarii, występujący na Busker Bus 2012 w Zielonej Górze, sprawdzę w archiwum, jak wyglądają kolory na oryginale, bo publikowane zdjęcie było nieco podrasowane krzywymi w GIMPie.
Ostatnio edytowane przez MaciekMG ; 17.02.13 o 11:45
Ciekawie pokazane. Dla mnie najfajniejsza 18. Pozdrawiam
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Cześć Maćku, fajnie, że coś wrzucasz. Czy na 9 widzę wąsa???
Dzisiejsza wrzuta wspaniała, ze szczególnym wskazaniem na to coś włochate w błękicie, czyli 17![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
@ Rysiek_O: 18 była najciekawszym tematem, ale nie udało mi się oddać tak tej kuli puchu, jak pięknie wyglądała w naturze. Jeszcze tam wrócę!
@ jarek_gd: 9 - tak, miało być to zdjęcie w konwencji 'władca zaułka'. To miejsce wciąż mnie przyciąga, (ul.Piotra Wawrzyniaka, obok poczty, dróżka między Starym Rynkiem, a Placem Słowiańskim w Zielonej Górze).
Dzięki!