Strona 88 z 145 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Tutaj tak niektorzy narzekaja, ze sie podniecami jakimis rumorsami, ze jakies wycieki, niby przypadkowe.
    Sledze rownolegle witryne nikonrumors.com i tam jest taki sam hajp na D800 teraz. Pokazuja jakies niby przypadkiem wyciagniete zdjecia puszki,
    jakies inwitejszyny na impreze Nikona (z domniemaniem, ze chodzi o prezentacje D800), nie mowiac juz o jakichs obrazkach na flickrze, ktore to sie pojawiaja niby przypadkiem, a dzien pozniej juz ich nie ma.
    Takie czasy - trzeba podgrzewac atmosfere

T.

---------- Post dodany o 09:41 ---------- Poprzedni post był o 09:40 ----------

Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    A to nie było takiego patentu, że nakłada się gripa razem z bagnetem na mały korpus m43 i mamy duży korpus 4/3
    Noooo.. to byloby nieglupie nawet

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Cena takiego ustrojstwa będzie pewnie jak za połowę body.
    Pewnie tak. Pamiętajmy jednak kiedy pojawił się E-5 i jak kształtowała się jego cena od dnia premiery do dnia dzisiejszego. Nie wiele się zmieniła, prawda? Do tego samego odbiorcy byłoby kierowane ustrojstwo, o którym piszemy.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Noooo.. to byloby nieglupie nawet
    Technicznie możliwe, i nawet bardzo sprawne jak pokazało Sony na przykładzie LA-EA2. Wyeliminować jedynie pokraczność i byłoby super. Z resztą Olek już coś takiego robił patrz E-10, E-20.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 2.02.12 o 10:57

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

http://www.43rumors.com/ft5-two-new-...fter-the-e-m5/

Ok, let’s start to talk about a very good news. Olympus will announce two new Micro Four Thirds lenses that will be available early summer:

1) The 75mm f/1.8. It has a metal design. I haven’t seen that lens yet but I guess it has a similar 12-50mm finishing. It’s a perfect portrait lens!
    2) The 60mm f/2.8 macro is weather sealed like the E-M5 body and has a close focusing distance of 0.19m.

A dlaczego 75-tka nie uszczelniana? Ale swiatelko fajne. Juz mi sie podoba

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

No i tego nam brakowalo w systemie, bedzie fajna makrowka i bedzie sliczne jasne tele, mniuuut

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Prośby użytkowników E-Systemu zostały wysłuchane, będą jasne stałki. Czy tanie? Raczej nie, ale jest spore prawdopodobieństwo, że będą dobre. I tak trzymać.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Dzień dobry Pani Joanno, zamawiam:
    V311030SE450 4575123456789 M.ZUIKO DIGITAL ET-M7518 srebrny, 1420 PLN..., ups sorki pomyliłem pocztę z forum

A na poważnie - takie szkiełko 75/1.8 - to ma szanse wyrywać z butów, ciut jaśniej i ciut za połową zakresu ZD 35-100, niewiele większy gabarytowo i cenowo od m.zd 45/1.8 - dla mnie to byłaby ciekawsza premiera niż jakakolwiek puszka. Zastanawiam się czy Japończycy nie czytali mojego opisu 35-100 sprzed wielu miesięcy:
    Gdyby było jakieś stałoogniskowe Zuiko, powiedzmy 80/2 lub 100/2, dające obrazek jak 35-100, ale siłą rzeczy mniejsze, lżejsze i tańsze niż ZD 35-100 – kupuję w ciemno.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 2.02.12 o 14:34
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta

1) The 75mm f/1.8. It has a metal design. I haven’t seen that lens yet but I guess it has a similar 12-50mm finishing. It’s a perfect portrait lens!
    2) The 60mm f/2.8 macro is weather sealed like the E-M5 body and has a close focusing distance of 0.19m.
    fajnie, fajnie, ale cena pewnie nie będzie optymistyczna. Swoją drogą to marzy mi się 67/1,4 czyli taki odpowiednik lustrzankowych 135/2,8 (bo tak się to chyba przelicza co do kąta widzenia i głębi ostrości?) ale na takie cos to jeszcze trzeba będzie poczekać

W każdym razie news pozytywny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Nie rozumiem po co tyle osób marudzi jak to źle i brzydko. DR? W konkurencyjnych puszkach, po wrzuceniu dodatkowych MP jest taki sam jak u nas. Szumy? Upakowanie piksli na matrycach konkurencji jest momentami nawet większe a mimo to nie jest gorzej co oznacza, że DA SIĘ z 4/3 wycisnąć więcej(wielu zapowiadało, że przy takim upakowaniu jest to niemożliwe...) i pozostaje tylko pogonić ewentualnie w cholerę Panasonica i dogadać się z SONYm Pewnie to się nie wydarzy ale pomarzyć można

Ja od nowego mikrusa wymagałbym jedynie dobrego działania z dużymi szkłami. Miałem D300, nie miałem ale dość długo bawiłem się D700/5D mII i o ile puszki były świetne o tyle zawsze brakowało mi szkła jak 14-35 czy 50. Te szkła(zwłaszcza 14-35) to chyba jedyny powód, dla którego nie umiem zmienić systemu Jako, że nie używam ISO ponad 800 nie mam na szczęście takiego ciśnienia, choć fajnie byłoby dostać coś nowoczesnego w końcu. Tak czy siak zamiast analizować czy da się wycisnąć o 0,5EV z świetlówki więcej lepiej analizujcie co da się wycisnąć dzięki takim zajefajnym obiektywom jakie ma nasz system.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Na wstępie jednak proponuję przeanalizować, co, kogo, gdzie, jak długo i w jaki sposób należy wyciskać, żeby mieć kasę na 35-100 albo 14-35
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 2.02.12 o 15:12

BernArt - Moje zdjęcia