E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Bawiłem się niedawno Nikonem V1, który ma chyba taką samą rozdzielczość wizjera. Jak dla mnie było on całkiem spoko, mógłbym używać takiego na co dzień. Chociaż nie widziałem jeszcze tego wypasionego wizjera Sony, więc może nie wiem, co tracę![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A miał być rewolucyjny wizjer i sensor. Wyszło jak zawsze
Wizjer będzie mniejszy niż w GH2, rozdzielczość ta sama. Pytanie jak będzie z odświeżaniem? Jeżeli wyraźnie zmniejszą laga i równie wyraźnie poprawią odwzorowanie kolorów w stosunku do GH2 to można uznać, że jest jakiś postęp.
Bawiłem się chwilę A77 i wizjer Sony jest wyraźnie lepszy niż ten w GH2. Powalającej różnicy nie ma, ale jest po prostu lepiej. Jak GH3 będzie o miał o tyle lepszy wizjer od sony jak teraz sony ma lepszy niż GH2 to będzie już prawie doskonale![]()
milczenie jest złotem
pozdrawiam uczestników dyskusji absolutnie świeżą, dzisiejszą foteczką
![]()
Diabolique -świetna fota ! >
"Kochanie zmniejszyłem nasze OM"
Matryca> stara dobra 12Bit 16Mpx z G3... -zobaczymy czy w przeciwieństwie do niejakiego Salomona olympus nawet "z pustego naleje" (DR).
milczenie jest złotem