Strona 121 z 145 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.201 do 1.210 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez andi Zobacz posta
    Problemem nie jest wyimaginowany nieistniejacy aparat, lecz jak najbardziej prawdziwy.
    Dodatkowo niestety oferuje on o wiele wiecej pod wzgledem technicznym, sensor i viewfinder
    sa o epoke technologiczna bardziej zaawansowane, a wyglada, ze cena bedzie ta sama...

Czyli za drogi.I znowu na poczatku jestesmy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To może mały quiz:

Który aparat byś kupił, gdyby kosztowały tyle samo i oferowały dokładnie to samo pod względem technicznym?
    Kolko trybow Ci sie zgubilo to raz, dwa port akcesoriow, trzy (ewentualnie) wbudowana lampa. Ja wybralbym tego z wizjerem po srodku. To ze Tobie (i paru innym) bardziej podoba sie "dalmierzowy" design, nie oznacza ze jest to ten jeden i wlasciwy.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Chyba za mało minusów mi dałeś i chyba za dużo jest tu ludzi, którzy podzielają moje zdanie. Zbierz kumpli, zmobilizujcie się, napieprzajcie mi po reputacji. Jak wyjdzie, że minusów i plusów będę miał w stosunku 1:1, to zniknę z forum Póki co komentarze, jakie otrzymuję, raczej zachęcają mnie do dalszego wyrażania krytycznych opinii.
    Minusow rozdaje malo, jesli w ogole. A Twoj sarkazm nie na miejscu, bo z mojej strony to zabrzmialo tak "spadaj gosciu, ja tu od dawna jestem, wszyscy mnie znaja i lubia, mam mega reputacje, wiem prawie wszystko, a Ty sie nie znasz."

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Jd
    Gość

Pax, Peace, Pokój koledzy. Jeszcze tylko poniedziałek i wtorek . W środe bedzie po ptokach jak to mówią

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andi Zobacz posta
    oferuje on o wiele wiecej pod wzgledem technicznym, sensor i viewfinder
    sa o epoke technologiczna bardziej zaawansowane
    Dobra, dobra... to samo można przeczytać tu i ówdzie o obecnych na rynku od miesięcy Nexach i Penach, ale Sensor sensorem, szkła szkłami, a obrazek obrazkiem i jest jeszcze kilka niuansów poza zasięgiem DXO, ale istotnych dla fotografującego. Nie che to wywoływać wojny, ani brnąc w szczegóły, nikt za marketing mi nie płaci (niestety) ale jakieś tam doświadczenia z Nexami i Penem mam i nie mogę powiedzieć, że jedno zjada na śniadanie drugie, a mniej więcej tak zabrzmiała Twoja wypowiedź.

Poza tym chyba mi coś uciekło - gdzie są jakieś parametry sensora i vf nowego Olka?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Poza tym chyba mi coś uciekło - gdzie są jakieś parametry sensora i vf nowego Olka?
    Na rumorsach pisali, że VF ma mieć 1.44 miliona punktów, tak samo jak VF-2 (ale jakoś ulepszony).
    Pisali tam też coś o matrycy 16 MP, podobnej do tej w GX1 i G3.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

gdzie są jakieś parametry sensora i vf nowego Olka?
    zdaje sie, ze na 100% 16MP Panasonic i ten sam VF Oly co do tej pory czyli taki sobie.
    Jeszcze raz, mi sie ten nowy aparat bardzo podoba z wygladu i tylko dlatego tu jestem,
    bo go powaznie biore/bralem pod uwage jako mini zestaw z AF i 3 malymi i dobrymi stalkami.
    NEX uzywam tylko i wylacznie z manualnymi szklami i NEX nigdy nie bedzie mial malych
    a dobrych szkiel AF jak te dwa nowe Oly (12 i 45) czy Pana-Leica.
    Ale po prostu jest jak jest, jesli OMD bedzie tylko nowym opakowaniem starej technologii,
    to za te same pieniadze mam wybor - NEX-7...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Co niektórzy przypi.rniczają się tak, jakby Olympus nową konstrukcją zrobił im jakąś krzywdę. Tymczasem jednak wiadomo, że nawet nie mieli zamiaru pomyśleć o kupnie tego aparatu. Tak więc, panowie, wrzućcie na luz, bo przypięliście się do tego kominka jak rzep do psiego tyłka. I skoro już tak odgórnie podchodzimy do tematu. Mi ten aparat bardzo się podoba. Uważam wręcz, że stylistycznie jest po prostu rewelacyjny. A te wszystkie swoje krytyczne opinie możecie sobie wsadzić
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Co niektórzy przypi.rniczają się tak, jakby Olympus nową konstrukcją zrobił im jakąś krzywdę.
    Ja odnoszę wrażenie, że największą krzywdę Olympus zrobiłby niektórym jakby powstał aparat, na który nie da się narzekać, bo to potrzeba mocno zakorzeniona w narodzie...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Pax, Peace, Pokój koledzy. Jeszcze tylko poniedziałek i wtorek . W środe bedzie po ptokach jak to mówią
    I wtedy się dopiero zacznie na całego. Zobaczysz.

Jak to słabo wypada, jak to za dużo albo za mało mpix, jak to G-cośtam pokazało gdzie miejsce 4/3, jaki to mały DR, jak to nexy miażdżą 4/3, jakie to małe jest 4/3 a jakie wielkie aps-c i że dlaczego niema fufu, jaki to wielki przerost formy nad treścią, a jaki bełkot marketingowy (tu się akurat zgodzę ) i czemu jest jak zwykle a miało być tak wspaniale.
    I jeszcze czemu ekran taki duży albo dotykowy a czemu takie drogie jak 5D2 z 70-200 jest tańszy a w ogóle to 5D2 miażdży całe m4/3 i że można sobie wycropować z każdej innej matrycy.
    A na dodatek że całe 4/3 jest od początku bez sensu i że fizyki nie oszukasz a wyżej wała nie podskoczysz

A poza tym czuję się nieźle.

Pozdrowienia dla T.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Ja odnoszę wrażenie, że największą krzywdę Olympus zrobiłby niektórym jakby powstał aparat, na który nie da się narzekać, bo to potrzeba mocno zakorzeniona w narodzie...
    Szczerze mówiąc, robi krzywdę każdym kolejnym, bez względu na to jaki jest. Tak to przynajmniej wygląda, że robi krzywdę. Jak pisałem, największą tym, którzy nawet nie myśleli o kupnie jego produktu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia