Choc ja jednak jak patrze jakie on ma rozmairy (w rekach Jacka) to.. za male mi sie to wydaje. Mam nadzieje, ze oblozony tymi gripami robi sie bardziej "do reki"
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
No, no- podoba mi się![]()
Centalny wizjer jest niesprawiedliwy dla każdego - czy używasz prawego oka, czy lewego, zawsze jeździsz po czymś nochalem.
Jak już ci lewooczni przyzwyczaili się go tego, że wciskają nosem przyciski po prawej stronie ekranu, to chyba nie będą mieć nikomu za złe, gdy zamiast po przyciskach zaczną mazać nosem po ekranie - przynajmniej nic nie przełączą.
Oj, przepraszam. Zapomniałem o dotykowych ekranach
Jak dla mnie to każdy adapter powinien być szczelni, no bo niby co tam miałoby być nieszczelnego. Ale producenci sprzętu foto już nas do tego przyzwyczaili. Gdyby mieli zająć się produkcją wiader, najpierw produkowaliby wiadra nieszczelne, żeby potem ogłosić niesamowite osiągnięcie - wyprodukowanie pierwszego szczelnego wiadra. I sprzedawaliby je oczywiście odpowiednio drożej
Ale uszczelnione obiektywy Olympusa wcale nie miały gumy na bagnecie. Przynajmniej ZD 14-54 nie miał.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jak byłem mały, za ogródkiem babci była zagroda z kurami. Łaziły tak bez celu po pustym klepisku, znudzone. Będąc tam na wakacjach czasem wrzucałem im tam coś do żarcia. Ożywały nagle niesamowicie, niczym gdyby pierwszy raz w życiu widziały pajdę chleba. Zupełnie jakby o niej dyskutowały, że za mała, za duża, za bardzo przypieczona albo za blada... Prawie można było to usłyszeć w tym gdakaniu.
Tak mi się jakoś tu przypomniało...![]()
Te obrazki mi się bardzo podobają.
Wygląda, że pionowy grip mocuje się jako pierwszy, a potem dopiero przykręca poziomy.