http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Kolko trybow Ci sie zgubilo to raz, dwa port akcesoriow, trzy (ewentualnie) wbudowana lampa. Ja wybralbym tego z wizjerem po srodku. To ze Tobie (i paru innym) bardziej podoba sie "dalmierzowy" design, nie oznacza ze jest to ten jeden i wlasciwy.
Minusow rozdaje malo, jesli w ogole. A Twoj sarkazm nie na miejscu, bo z mojej strony to zabrzmialo tak "spadaj gosciu, ja tu od dawna jestem, wszyscy mnie znaja i lubia, mam mega reputacje, wiem prawie wszystko, a Ty sie nie znasz."
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Pax, Peace, Pokój koledzy. Jeszcze tylko poniedziałek i wtorek . W środe bedzie po ptokach jak to mówią![]()
Dobra, dobra... to samo można przeczytać tu i ówdzie o obecnych na rynku od miesięcy Nexach i Penach, ale Sensor sensorem, szkła szkłami, a obrazek obrazkiem i jest jeszcze kilka niuansów poza zasięgiem DXO, ale istotnych dla fotografującego. Nie che to wywoływać wojny, ani brnąc w szczegóły, nikt za marketing mi nie płaci (niestety) ale jakieś tam doświadczenia z Nexami i Penem mam i nie mogę powiedzieć, że jedno zjada na śniadanie drugie, a mniej więcej tak zabrzmiała Twoja wypowiedź.
Poza tym chyba mi coś uciekło - gdzie są jakieś parametry sensora i vf nowego Olka?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
zdaje sie, ze na 100% 16MP Panasonic i ten sam VF Oly co do tej pory czyli taki sobie.
Jeszcze raz, mi sie ten nowy aparat bardzo podoba z wygladu i tylko dlatego tu jestem,
bo go powaznie biore/bralem pod uwage jako mini zestaw z AF i 3 malymi i dobrymi stalkami.
NEX uzywam tylko i wylacznie z manualnymi szklami i NEX nigdy nie bedzie mial malych
a dobrych szkiel AF jak te dwa nowe Oly (12 i 45) czy Pana-Leica.
Ale po prostu jest jak jest, jesli OMD bedzie tylko nowym opakowaniem starej technologii,
to za te same pieniadze mam wybor - NEX-7...
Co niektórzy przypi.rniczają się tak, jakby Olympus nową konstrukcją zrobił im jakąś krzywdę. Tymczasem jednak wiadomo, że nawet nie mieli zamiaru pomyśleć o kupnie tego aparatu. Tak więc, panowie, wrzućcie na luz, bo przypięliście się do tego kominka jak rzep do psiego tyłka. I skoro już tak odgórnie podchodzimy do tematu. Mi ten aparat bardzo się podoba. Uważam wręcz, że stylistycznie jest po prostu rewelacyjny. A te wszystkie swoje krytyczne opinie możecie sobie wsadzić![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
I wtedy się dopiero zacznie na całego. Zobaczysz.
Jak to słabo wypada, jak to za dużo albo za mało mpix, jak to G-cośtam pokazało gdzie miejsce 4/3, jaki to mały DR, jak to nexy miażdżą 4/3, jakie to małe jest 4/3 a jakie wielkie aps-c i że dlaczego niema fufu, jaki to wielki przerost formy nad treścią, a jaki bełkot marketingowy (tu się akurat zgodzę) i czemu jest jak zwykle a miało być tak wspaniale.
I jeszcze czemu ekran taki duży albo dotykowy a czemu takie drogie jak 5D2 z 70-200 jest tańszy a w ogóle to 5D2 miażdży całe m4/3 i że można sobie wycropować z każdej innej matrycy.
A na dodatek że całe 4/3 jest od początku bez sensu i że fizyki nie oszukasz a wyżej wała nie podskoczysz
A poza tym czuję się nieźle.
Pozdrowienia dla T.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia