Strona 109 z 145 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.081 do 1.090 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Guziki i pokrętła mogą tylko wystraszyć przeciętnego klienta sklepu, poszukującego dla siebie prostego, amatorskiego aparatu. Tylna ścianka wyglądająca jak smartfon, z ekranem na całej powierzchni, wygląda bezpiecznie i znajomo.

A o garbie z wizjerem już pisałem. Nie ma żadnej potrzeby, aby bezlusterkowce imitowały wyglądem lustrzanki. Nie ma żadnych przeszkód, aby zainstalować EVF w taki sposób, aby nie psuł sprawdzonej, prostej bryły aparatu kompaktowego lub dalmierza. A jeśli już wizjer musi wystawać, to niech wystaje tylko tyle, ile trzeba, jak np. w Nikonie V1 i niech nie udaje, że kryje w środku duży, szklany pryzmat i ogromną matówkę.
    Centralny wizjer jest uniwersalny - nie preferuje ludzi korzystajacych z konkretnego oka. Dla tych ktorzy uzywaja lewego oka krotki wizjer po lewej stronie oznacza nos w ekranie i krecenie glowa

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Choc ja jednak jak patrze jakie on ma rozmairy (w rekach Jacka) to.. za male mi sie to wydaje. Mam nadzieje, ze oblozony tymi gripami robi sie bardziej "do reki"

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Nowy adapter ma być uszczelniony. Czy zmieni coś w samym działaniu obiektywów? Nie wiadomo, ale nie spodziewałbym się. To tylko krótki pierścień ze stykami z obu stron, który w zasadzie nic nie robi, tylko tkwi sobie na bagnecie. Ale może coś udoskonalono w AFie w samej puszcze...
    A czy ten pierścień musi być uszczelniany? Brak ruchomych elementów, brak przycisków, brak elementów optycznych, jednolity pierścień z bagnetem, który przecież nie jest uszczelniany w uszczelnianych korpusach i obiektywach, więc co w nim może być uszczelnionego?

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

No, no- podoba mi się

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    A czy ten pierścień musi być uszczelniany? Brak ruchomych elementów, brak przycisków, brak elementów optycznych, jednolity pierścień z bagnetem, który przecież nie jest uszczelniany w uszczelnianych korpusach i obiektywach, więc co w nim może być uszczelnionego?
    Uszczelnione jest połączenie między adapterem a korpusem - podobnie jak uszczelnione obiektywy mają tam gumkę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Centralny wizjer jest uniwersalny - nie preferuje ludzi korzystajacych z konkretnego oka. Dla tych ktorzy uzywaja lewego oka krotki wizjer po lewej stronie oznacza nos w ekranie i krecenie glowa
    Centalny wizjer jest niesprawiedliwy dla każdego - czy używasz prawego oka, czy lewego, zawsze jeździsz po czymś nochalem.

Jak już ci lewooczni przyzwyczaili się go tego, że wciskają nosem przyciski po prawej stronie ekranu, to chyba nie będą mieć nikomu za złe, gdy zamiast po przyciskach zaczną mazać nosem po ekranie - przynajmniej nic nie przełączą.

Oj, przepraszam. Zapomniałem o dotykowych ekranach

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Jak dla mnie to każdy adapter powinien być szczelni, no bo niby co tam miałoby być nieszczelnego. Ale producenci sprzętu foto już nas do tego przyzwyczaili. Gdyby mieli zająć się produkcją wiader, najpierw produkowaliby wiadra nieszczelne, żeby potem ogłosić niesamowite osiągnięcie - wyprodukowanie pierwszego szczelnego wiadra. I sprzedawaliby je oczywiście odpowiednio drożej

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Uszczelnione jest połączenie między adapterem a korpusem - podobnie jak uszczelnione obiektywy mają tam gumkę
    Ale uszczelnione obiektywy Olympusa wcale nie miały gumy na bagnecie. Przynajmniej ZD 14-54 nie miał.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

I do tego jeszcze natywne iso 50 z dobrym DR, a pozbyłbym się wszystkich klamotów dla tego czegoś

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Jak byłem mały, za ogródkiem babci była zagroda z kurami. Łaziły tak bez celu po pustym klepisku, znudzone. Będąc tam na wakacjach czasem wrzucałem im tam coś do żarcia. Ożywały nagle niesamowicie, niczym gdyby pierwszy raz w życiu widziały pajdę chleba. Zupełnie jakby o niej dyskutowały, że za mała, za duża, za bardzo przypieczona albo za blada... Prawie można było to usłyszeć w tym gdakaniu.

Tak mi się jakoś tu przypomniało...

darkelf
    Gość

Te obrazki mi się bardzo podobają.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Wygląda, że pionowy grip mocuje się jako pierwszy, a potem dopiero przykręca poziomy.