Ciekawe czy wizjer będzie taki duży jak w OM?
Ciekawe czy wizjer będzie taki duży jak w OM?
Poszukaj na Optycznych, był tam kiedyś wywiad z kimś ważnym z Panasonica i padło takie właśnie pytanie.
Odpowiedź była że dwa lata, co ważniejsze, pojawił się tam wątek że projektowanie aparatu zaczyna się od marketingowców (co ma szanse się sprzedać) a kończy na inżynierach (jakie mamy technologie, i jak je najlepiej dostasowań do wymagań marketingu).
http://www.optyczne.pl/221.1-artykuł...Panasonic.html
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 1.02.12 o 12:19 Powód: dodany link
mialo byc tak pieknie, a wyszlo jak zawsze...
"(FT5) UPDATED: Camera name is “E-M5″! Same GX1 sensor.
We already know the new camera series name is “OM-D”. And the first camera name will be “Olympus E-M5“!
About the sensor:
Olympus marketing guys cleary say that the 16.1 Megapixel sensor has an “Expanded Dynamic Range“. But from what I have been told it looks like the E-M5 uses the same GX1 sensor. I am not 100% sure yet but it looks like all the video quality and image quality improvement are coming via TruPic VI engine, a weak AA filter and probably a better circuitry around the sensor (faster readout for example). Next week you will hear BIG words form Olympus marketing about the image quality improvement, but I don’t know yet if those words are on par with the expectetions you and I have. Sources are telling em that there is a visible JPEG quality improvement.
I am working hard on other rumors. Stay online today. There are some good news too Coming soon!
UPDATE: Probably my biggest “not so good news” is that the viewfinder is the same as the VF-2. It’s not a bad viewfinder but Olympus Manager Mr. Ogawa. told Impressjapan (Click here to download the pdf of the magazine) that Olympus new camera will empathize a new viewfinder technology. So I was hoping to see this on the E-M5."
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
-Myślę, że to będzie ta sama technologia co wizjery w mikro - mam G1 i VF-2 , Chciałbym , ale niespecjalnie w to wierzę. Ciekaw jestem co oznaczać naprawdę ma nazwa półprzeźroczysty wizjer, którą gdzieś tam przeczytałem. Chciałbym , by nie było tego migotania obrazu i takiego sztucznego srebrzystego zafarbu w wizjerze, troszkę mnie to przeszkadza.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Podsumowując: E-P3 z doklejonym VF-2 i matryca od G3. Tego się spodziewałem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Najwięksi zapaleńcy jeszcze przed oficjalną premierą rozczarowani topowym modelem Olympusa? Ale jaja...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Najwieksi, znaczy sie kto?
Ja poki co jestem tylko rozczarowany tym, ze wpakowali tam stara matryce. Choc i tak bedzielepiej niz w E-5
I taniej o ironio. Nawet jak cena 1000-1300 USD bedzie cena za sam korpus. Jeszcze daje rade.
Teraz priorytetowo to się modle zeby to dobrze z szklami 4/3 wspolpracowalo
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb