to takie zboczenie jak myśli i pisze w różnych językach -) Sorry.
Choć jak by się zastanowić to ...
to takie zboczenie jak myśli i pisze w różnych językach -) Sorry.
Choć jak by się zastanowić to ...
No właśnie -ilekroć zrobię kilka zdjęć 12-60 a zwłaszcza 50-200 i pomyśle, że z obecnymi maluchami one jednak sporo tracą (AF) , to myśl o wysłaniu e-maila do p. Joanny przechodzi mi na dłuższy czas.
niestety na codzienne utrwalanie świata to taki zestaw waży zbyt wiele kilogramów...no i jest mało dyskretny.
Jeśli wyjdzie takie body o którym wspomniałeś - o tak, będzie dla mnie.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
uff, w ramach powtórki przed napisaniem posta w temacie o którym mam blade pojęcie przebiłem się przez ponad 300 postów. W ramach korepetycji internetowych zaznajomiłem się też z historią OM.
I jedyna sensowna myśl, która przychodzi mi do głowy, to ta że najważniejszym wyróżnikiem OM-D będzie tak jak w poście 211 pisał:
OeMy zabłysnęły pomiarem światła odbitego od kliszy, dlaczego więc OM-D miałby nie zrobić czegoś podobnego ale w zakresie który najbardziej obecnie boli? Przypominam sobie też plotki na Optycznych bodaj sprzed pół roku że Olympus opatentował taki pomiar odległości.
Fantazjując, można sobie dodatkowo wyobrazić łączenie AF - fazowy i AF - kontrastowy.
Oczywiście, plotki, spekulacje i lista życzeń dot. wizjera, uszczelnień, przycisków Fn też mają sens choćby dlatego że tego u Olympusowego m4/3 nie ma, ale te rozwiązania chyba na miano "rewolucji" nie zasługują.
pozdrawiam
Jan.
ps. A matryca? oby była dobra bo inaczej będzie musiał być baaardzo dobry marketing
aaa czyli jednak nie doczytałem
"I got many rumors in the last 24 hours and it’s looks like the new Olympus OM-D will break many “records”. I have been told that it has the fastest AF (autofocus) of all current mirrorless cameras. Even faster than the already amazing Olympus E-P3"
I kolejna nic nie wnosząca informacja. Chyba logiczne, że skoro w EP3 dopracowali ładnie AF to w haj-end body nie będzie gorszy. Więc nawet jak go poprawią minimalnie w stosunku do EP3 to będzie "fastest AF of all". A ludzie zaczną się zastanawiać teraz czy chodzi o obiektywy 4/3 też.
Nie ma to jak codzienna porcja świeżych informacji
Interesujące jest info o cenie- 100.000Y to ok. 10% więcej niż cena e-p3 z kitem w Japonii. Zobaczymy jak będzie naprawdę..
jakiego EVF realnie mozna sie spodziewac waszym zdaniem? Rozumiem, ze viewfinder
byl najmocniejsza strona OM?
vf-2 lub vf-3 przyklejone na stałe
mam nadzieje, ze moze jednak jakis vf-1, jakosci nowego NEX-a...