Strona 5 z 145 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: OM albo nie OM

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

THX -zapytałem o dostępność. To nie ten Helmuth?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    THX -zapytałem o dostępność. To nie ten Helmuth?
    Inny.Troche ich jest w "systemie"

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria

http://www.pocket-lint.com/news/4367...amera-february

nie tylko fuji wraca do korzeni /chyba/ a może razem z fuji coś fajnego wyjdzie po aferach w księgowości olka
    Jacek

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Sam pomysł ciekawy, ale dla mnie istotne nie są obudowy, ale nowości w bebechach. Zwłaszcza w końcu lepsze DR matrycy w aparacie.
    Chciałbym inną matrycę niekoniecznie, tę samą którą mam w E-30, chciałbym sensownego filmu ful HD.
    Mojego OM 10 trzyma się w rękach przyjemnie. Jeszcze miesiąc i zobaczymy...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 13.01.12 o 02:01
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Na temat tego co w środku się nie wypowiem bo nie myśląc o tym teraz uniknę później rozczarowania ale o formie zewnętrznej kilka słów.
    Jeżeli rzeczywiście ma to być powrót sentymentalny do stylistyki serii OM i to tych najładniejszych, to wg mnie grip na obudowie całkowicie rozwaliłby koncepcję stylistyczną aparatu. Wolałbym rzeczywiście nieduży aparat z płaskim chwytem jak w normalnych, starych lustrzankach. Uchwyt mógłby być dokręcany a oprócz tego, dodatkowo wyposażony we wszystko co trzeba battery pack w formie uchwytu pionowego.
    I tak do lansu i na wycieczkę aparat byłby goły a do pracy z poprzykręcanymi chwytami. Co myślicie o tym?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Na temat tego co w środku się nie wypowiem bo nie myśląc o tym teraz uniknę później rozczarowania ale o formie zewnętrznej kilka słów.
    Jeżeli rzeczywiście ma to być powrót sentymentalny do stylistyki serii OM i to tych najładniejszych, to wg mnie grip na obudowie całkowicie rozwaliłby koncepcję stylistyczną aparatu. Wolałbym rzeczywiście nieduży aparat z płaskim chwytem jak w normalnych, starych lustrzankach. Uchwyt mógłby być dokręcany a oprócz tego, dodatkowo wyposażony we wszystko co trzeba battery pack w formie uchwytu pionowego.
    I tak do lansu i na wycieczkę aparat byłby goły a do pracy z poprzykręcanymi chwytami. Co myślicie o tym?
    Jesli mialby to byc sprzet do pracy (pro) to wali mnie stylistyka - ergonomia na 1. miejscu. Ma sie dobrze trzymac, dobry dostep do wszelakich pokretel i przyciskow. Koniec. Kropka.
    Stylistyka o tyle mnie nie obchodzi, ze nie chcialbym by wymog stylizowania aparatu na stare OM-y zwiekszal koszt nowej puszki. Dla mnie moze byc czarna i nie musi byc retro.
    Stylizowanie na retro dobre dla gadzeciazy i hipsterow. Mnie interesuja inne aspekty - bebechy i wygoda uzytkowania - i to ma byc pro.
    Oldskulowosc wygladu nie jest wyznacznikiem tego czy puszka jest pro czy nie.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Płaski uchwyt i dobra ergonomia wcale nie muszą się*wykluczać (OM10 i pokrewne) -ważne by dać miejsce do trzymania, a to jest dziś prawie niespotykanym zjawiskiem. Zamiast tego dostajemy Kinowy ekran upstrzony dookoła dziesiątkami nikomu nie potrzebnych guziczków. Pionowy uchwyt dla tej wielkości matrycy jak 4/3 to wybryk natury -o wiele lepiej można by zaimplementować większą matrycę (Kodak APS-H) i robić programowy crop w pionie lub poziomie.
    Jak już sobie fantazjujemy to na całego.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Ja mam nadzieję, że wzorując się na stylistyce OM Olek nie skopuje kształtu obudowy pryzmatu. To byłby przerost formy nad treścią.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja mam nadzieję, że wzorując się na stylistyce OM Olek nie skopuje kształtu obudowy pryzmatu. To byłby przerost formy nad treścią.
    Akurat ten "garb" w moim OM-1 bardzo mi się podoba. Rzekłbym nawet, że mam do niego słabość i choć lepsiejszy wydaje się być OM-40, jedynka nadal jest u mnie naj
    "There's no such thing as free titties"