to takie zboczenie jak myśli i pisze w różnych językach -) Sorry.
Choć jak by się zastanowić to ...![]()
to takie zboczenie jak myśli i pisze w różnych językach -) Sorry.
Choć jak by się zastanowić to ...![]()
No właśnie -ilekroć zrobię kilka zdjęć 12-60 a zwłaszcza 50-200 i pomyśle, że z obecnymi maluchami one jednak sporo tracą (AF) , to myśl o wysłaniu e-maila do p. Joanny przechodzi mi na dłuższy czas.
niestety na codzienne utrwalanie świata to taki zestaw waży zbyt wiele kilogramów...no i jest mało dyskretny.
Jeśli wyjdzie takie body o którym wspomniałeś - o tak, będzie dla mnie.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
uff, w ramach powtórki przed napisaniem posta w temacie o którym mam blade pojęcie przebiłem się przez ponad 300 postów. W ramach korepetycji internetowych zaznajomiłem się też z historią OM.
I jedyna sensowna myśl, która przychodzi mi do głowy, to ta że najważniejszym wyróżnikiem OM-D będzie tak jak w poście 211 pisał:
OeMy zabłysnęły pomiarem światła odbitego od kliszy, dlaczego więc OM-D miałby nie zrobić czegoś podobnego ale w zakresie który najbardziej obecnie boli? Przypominam sobie też plotki na Optycznych bodaj sprzed pół roku że Olympus opatentował taki pomiar odległości.
Fantazjując, można sobie dodatkowo wyobrazić łączenie AF - fazowy i AF - kontrastowy.
Oczywiście, plotki, spekulacje i lista życzeń dot. wizjera, uszczelnień, przycisków Fn też mają sens choćby dlatego że tego u Olympusowego m4/3 nie ma, ale te rozwiązania chyba na miano "rewolucji" nie zasługują.
pozdrawiam
Jan.
ps. A matryca? oby była dobra bo inaczej będzie musiał być baaardzo dobry marketing
aaa czyli jednak nie doczytałem![]()
"I got many rumors in the last 24 hours and it’s looks like the new Olympus OM-D will break many “records”. I have been told that it has the fastest AF (autofocus) of all current mirrorless cameras. Even faster than the already amazing Olympus E-P3"
I kolejna nic nie wnosząca informacja. Chyba logiczne, że skoro w EP3 dopracowali ładnie AF to w haj-end body nie będzie gorszy. Więc nawet jak go poprawią minimalnie w stosunku do EP3 to będzie "fastest AF of all". A ludzie zaczną się zastanawiać teraz czy chodzi o obiektywy 4/3 też.
Nie ma to jak codzienna porcja świeżych informacji
Interesujące jest info o cenie- 100.000Y to ok. 10% więcej niż cena e-p3 z kitem w Japonii. Zobaczymy jak będzie naprawdę..
jakiego EVF realnie mozna sie spodziewac waszym zdaniem? Rozumiem, ze viewfinder
byl najmocniejsza strona OM?
vf-2 lub vf-3 przyklejone na stałe
mam nadzieje, ze moze jednak jakis vf-1, jakosci nowego NEX-a...