w m4/3 nie da się mocno wdepnąć.
...co najwyżej miękko.
4/3 ma być a nie żaden tam mikrocrap.
i do tego ZD14-35 f2.0 w nowym wydaniu MKII.5 szybszy i 2 x mniejszy.
piep...yć telecentryczność -niech będzie taki rozmemłany jak EF17-40L, alo za to mniejszy i tańszy- resztę się nadrobi softem ( DXO) jak profesyonalizm to pełną gębą ( na rogi zdjęcia się nakłada winietę -2EV i wszystko jest pełną gębą profffesjonalnie git).
Na listę życzeń wciągnąłbym canonowską matrycę 1.5" by ją wszystkim kanonowcom raz i na zawsze obrzydzić.
O!
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 17.01.12 o 22:22
Jak bedzie matryca z G3, to
pozdrawiam serdecznie
Janek
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
canonowska ma być (zresztą powstała na zamówienie olympusa) a nowy system stabilizacji ma właśnie jej większą powierzchnię wykorzystywać.
stabilizacja elektroniczna...
Sorry -wychlapałemjednego dżedaj mniej...
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 17.01.12 o 22:23
Rozkminianie cen w PLN jest z lekko bez sensu - 1000 EURO rok temu to było 3850 PLN a obecnie około 4500 PLN.
E30 dokładnie 3 lata temu kupiłem za 3800 PLN (w tej cenie gratisowa FL36R).
Ja już prawie kupowałem EP-3, ale zrobiłem dwa głębokie wdechy i czekam. Bardzo bardzo wkurza mnie niezadowalająca współpraca AF Penów z takim wypasem jak 12-60 przy braku jasnego standard zooma m4/3. Do dobrego łatwo się przyzwyczaić
Jeżeli toto ma mieć wbudowany wizjer elektroniczny -który kosztuje jako osobne akcesorium, magnezowe body i za wymienioną wyżej kwotę kupię go z fajnym kitem- to już szykuję pieniądze.
Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 17.01.12 o 22:36
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
grizz bo nie lubię for onanistycznych co też widać po niskim liczniku postów tutaj, na mm mam kilkanaście tysięcy
e-30 kupiłem w grudniu 2009 i chyba za poniżej 3k w fotodżokerze
to forum masochistyczne jest myślałem -sorry. ; pomyliłem adres.
Nie wiem czy dobrze się wstrzeliwuję w dyskusję, ale chwaląc Pentaxa chciałbym wspomnieć o jego trybie HyperManual, który jest takim zwykłym niby manualem, ale gdy mamy właśnie szybko zmieniające się scenerie świetlne to przy wciśnięciu 'zielonego buttona' mamy ustawioną expozycję na warunki w danym momencie i nadal tryb manualny, więc automatyka nic nam nie pokićka sekundę później. Tak tam jest od chyba modelu Z1-P, znaczy od lat '90. Genialne w swojej prostocie.
P.
Zawsze może być gorzej(bo osobiście nie wierzę w super jakość pierwszej matrycy z Chin)
http://www.optyczne.pl/4573-nowość-P...-C_z_Chin.html
Chociaż oczywiście chciałoby się coś nowego i naprawdę porządnego..