Zobaczymy ile będzie dawała ta stabilizacja przy robieniu zdjęć.
Aparat ładny, nie powiem.
Zdjęcia robi fotograf, ale aparatem![]()
Zobaczymy ile będzie dawała ta stabilizacja przy robieniu zdjęć.
Aparat ładny, nie powiem.
Zdjęcia robi fotograf, ale aparatem![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
po pierwsze - swietego mozesz udawac w kosciele,
twoje obrazliwe i personalne posty na szczescie
zostaly skasowane i nie mam zamiaru do tego wracac.
po drugie - ja myslalem o OMD jako drugim,
malym aparacie, jesli bedzie robil znaczaco
gorsze zdjecia od mojego pierwszego systemu,
to go po prostu nie bede uzywal.
Wydaje sie, ze moze jest szansa na cos lepszego w
przyszlosci, moze ten caly kryzys Olympusa wyjdzie nam
na dobre. Wspolpraca z Sony albo Fuji moze dac lepszy
sensor i lepszy viewfinder, w polaczeniu z solidnoscia OMD,
to moze dac naprawde fajny aparat. Poki co ze starym
sensorem i vf, ten konkretny model to przerost hype'u
nad rewolucja![]()
Co to, rrrrrrwa mać, jest ten hype? Ludzie, nie możecie używać ludzkiego języka z jakim się urodziliście tylko musicie wtrącać jakieś pierdolety z kosmosu?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Coś się mi wydaje że m43 ugryzie kolejny spory kawałek tortu dslr.
Ponieważ wątek jest na topie :P - mam na zbyciu prawie nowy nieużywany E620 z gripem - info na PW.
Zastanawia mnie opis nowej stabilizacji..
Wygląda na to, że szykuje się naprawdę bardzo fajny aparat od Olka!
Nie wiem tylko czy przyciski na tylnej ściance (zoom) nie są jakieś takie.. małe?
Ostatnio edytowane przez Ar2 ; 3.02.12 o 22:39
Niech gryzie, ale chyba nie z tym ciemnym kitem. 16 Mpix potrzebuje światła 2,8-4. Na 6,3 to już dyfrakcja zeżre jakość i na długim końcu będzie do dyspozycji rosnące mydełko. Ciemny zoomik jest filmowy, HD spokojnie wytrzyma 6,3, a nawet da się przymknąć. Pora na premierę zooma fotograficznego pod 16M. Chyba, że 75/1,8 będzie nieduży i w rozsądnej cenie, wtedy może być moim standardowym szkiełkiem![]()
Do wakacji jeszcze trochę czasu jak w lutym zobaczymy z 10 nowych szkieł, a do czerwca będą w sumie ze 3 nowe body to naprawdę nie wiem z jakiego powody będzie trzeba marudzić. m43 zaczyna realizować postulaty z 4/3.
Aktualnie w plecaku zostało mi: E1, E620, ZD35, ZD50, ZD11-22, ZD14-54II wszystko małe i zajebiste tylko nie za szybkie na m43szkoda mi tych szkieł, a na nowy korpus w 4/3 ciężko liczyć dlatego trzymam kciuki za wsparcie 4/3 w m43, bo inaczej nie widzę sensu w tym wszystkim za kilka lat.
BTW w przyszłym roku minie 10 at od premiery E-1, a dla mnie on wciąż wymiata w połączeniu z ZD50 czy ZD11-22![]()
Normalne. Są tacy, dla których Velvia ciągle wymiata i stanowi niedościgniony wzór.