Mam O 720 UZ. Od jakiegoś czasu aparat robi czasami odrobine nieostre zdjęcia.
Poza tym ma wielkie problemy ze złapaniem ostrości (zielona kropka się nie pojawia) przy słabym oświetleniu. Bzyczy i bzyczy ale nie może złapać ostrości.
O co cho?
Mam O 720 UZ. Od jakiegoś czasu aparat robi czasami odrobine nieostre zdjęcia.
Poza tym ma wielkie problemy ze złapaniem ostrości (zielona kropka się nie pojawia) przy słabym oświetleniu. Bzyczy i bzyczy ale nie może złapać ostrości.
O co cho?
www.rajdy.dt.pl zdjęcia z rajdów
heh... standartowe pytanie użytkownika 720... a ja myślę, że to tylko kwestia poznania aparatu... fakt - przy słabym oświetleniu aparat nie ostrzy jak powinien czasem, ale to nie jest aż tak uciążliwe... nawet powstawały kiedyś patenty pomagające ostrzyć AF w ciemnościach, polegające na przyświeceniu na dany obiekt wzorkiem z wskaźnika laserowego (popularnego breloczka) - i to pomagało.
Brak Manual Focusa to rzeczywiście mały mankament w tym modelu, ale można go obejść - bez problemu. W najbardziej ekstremalnych przypadkach można śmiało się posłużyć opcją AELock - zapamiętać ustawienia czasu migawki i przesłony, a nastepnie doostrzyć aparat na obiekcie w takiej samej odległości, jak nasz "właściwy" model i docisnąć spust do końca... polecam popróbować różnych kombinacji - a problem z brakiem ostrzenia zostanie napewno zminimalizowany.
C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz