Podoba mi sie relacja z ogrzewalni dla bezdomnych.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo dziękuję![]()
solidnie - celowo "zmiękczałeś" ostrość ? : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Faktycznie zdjęcia nieco zmiękczałem przy postprodukcji, acz nie aż tak znacznie. Swoje zrobiło też pomniejszenie. Nie jestem pewien czy nie jest to nawet ciut lepsze niż oryginiały.
Zastanawiałem się również nad pozostaniem przy kolorze. Ale wszystkie jednak były tak mało wyeksponowane, że szkoda gadać.
Mnie średnio przekonują te kadry, trochę mało przemyślane, popracowałabym też nad światłem i poeksperymentowaniem z tym. Te zimowe z początków mi się spodobały![]()
Poniedzialkowa: proponuję sam spróbować czy pracując tam z walecznymi bezdomnymi faktycznie dałoby się konstruować przemyślane kadry. To raczej zapis wydarzeń niż forma sztuki.
Bardzo podoba mi się 26, nawet przed wyprostowaniem. Mgiełka, latarnie, rozmyta plama samochodu, OK!
------
A zdjęcia z ogrzewalni - to jakiś stary dworzec?
Ostatnio edytowane przez MaciekMG ; 18.02.12 o 15:33
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Nie, nie. To stary warsztat jakiegoś zakładu przy ul. Stalmacha w Zabrzu.
Temat mi już z pierwszej strony forum dla początkujących zaczął zjeżdżać, więc przynoszę nieco treści.
Tym razem wstępne, relaksujące street-photo i pokrewne. Bardziej zabawa, niż próba wejścia w temat.
W zdjęciach nieco wyciągałem cienie.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.