Jezeli nie jest wypelniona musisz dolaczyc dowod zakupu.Zamieszczone przez kadm_kg
EDIT; wyprzedzony przez grizza...
Jezeli nie jest wypelniona musisz dolaczyc dowod zakupu.Zamieszczone przez kadm_kg
EDIT; wyprzedzony przez grizza...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell
Tak, ale paragonu to ja juz nie mam . Mozna jakoś po numerze seryjnym to w olku załatwić? Wiem, że Sony tak ma, że jak mi poszedl kompakt to mi go zrobili po numerze seryjnym...
co z tego, jak nie ma daty zakupu.Zamieszczone przez kadm_kg
było sobie życie
Zgadza sie. Bez dowodu zakupu z data lub podbitej gwarancji raczej nic nie zdzialasz. To pisza nawet w karcie gwarancyjnej Olympusa. Dobrze wypelniona karta gwarancyjna lub paragon sa podstawa uznania gwarancji.Zamieszczone przez fotomic
U mnie kolega przechodzil taka nauczke gwarancyjna na sprzet komputerowy. Nowy dysk mu sie spalil a on nigdzie nie mogl znalezc papierow i dowodu zakupu. Trzeba zawsze pamietac zeby znalezc gdzies miejsce i odkladac wszelkiego rodzaju gwarancje i dowody zakupu oraz koniecznie zachowywac oryginalne pudelko! Jezeli sie wysyla do niektorych serwisow w nieoryginalnym to naliczaja sobie dodatkowa oplate za odeslanie w oryginalnym (a nie sa to male pieniadze 100-200zl). No i druga strona medalu, ze producenci wymagaja aby odeslac do nich wszystko co znajdowalo sie w pudelku w trakcie zakupu.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
Olympus Polska sp. z o.o. nie wymaga oryginalnego opakowania do przesyłanego do naprawy sprzętu. Dołączanie dodatkowych akcesorii nie związanych z naprawianym elementem jest niepotrzebne. Wszystkie informacje znajdują się w poniższym formularzu zgłoszeniowym.
http://www2.olympus.pl/consumer/imag...naprawy_v2.pdf
Cena pogwarncyjnej naprawy ZD 14-45 jest zryczałtowana i wynosi 366zł brutto, więc warto zastanowić się przed wysyłką, czy nie uda się kupić taniej nowego.
Pozdrawiam.
http://www.allegro.pl/item198744279_..._14_45_mm.html
?Zamieszczone przez rap1d
Jak wysyłałem minoltę d5d to upełnie bez niczego trzeba było ją nadać... zapomniałem ściągnąć zaślepki na lampę i aparat wrócił bez niej ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
chwila.. bo czegos tu nie rozumiem.... to forum olka i mowa o serwisie olympusa. Z tego co pamietam to w Warszawie dolaczaja do dokumentow kartke z dokladnie wypisanymi "akcesoriami" od instrukcji, pudelka, po zaślepki od lampy....
/EDIT
o ile sie nie myle akcesoria sa wypisane z 'formularza zgloszenia naprawy' do ktorego zostal podany link. Kartke o ktorej mowa otrzyma właściciel naprawionego sprzętu wraz z sprzetem.
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Pisalem generalnie. Z doswiadczenia wiem, ze producenci komputerowi tak wymagaja i w razie braku moze (choc nie musi) byc babol.
Hmm, to mam propozycje 17-45 za 200 zł na gwarancji zakupic, jako 6 miesięczna uzywkę. Tyle ze ona ma 2,4 zoom a 14-45 ma 3.5. Warto to zamieniać?
Nie warto.