E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Adobe zaczęło stosować bardzo mądrą politykę i sprzedają program z licencją dożywotnią. Ważne jest abyś spełniał kryteria w momencie zakupu. Nic w tym dziwnego nie widzę i nie czuję się w żaden sposób poszkodowany w związku, że np kupowałem pakiet Adoba za dużo większe pieniądze.
Jesli chcesz licencje czasowe, to Adobe też takie oferuje, gdzie możesz zapłacić za miesiąc czy rok użytkowania danego programu.
Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 15.02.12 o 19:36
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
dochodzę do wniosku że moje doświadczenie w trollowaniu jest większe niż myslałem, 4 strony offtopica![]()
Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem "Zawiść to takie nasze dobro Narodowe!".
Widzisz.. to nie zawisc, tylko proste ekonomiczne liczenie i to, ze czuje sie pokrzywdzony. Proste.
Jakby to chodzilo o program ktory 500 pln kosztuje to by mi wisialo. Ale jesli mowimy o kwocie za ktora moge mie 2 b. dobre obiektywy, to nabiera to troche innego wyrazu.
To ma tez dalsze konsekwencje. Rozmawialem z osoba ktora zarabia na fotografii. Musial wydac ok 4000 pln na PSa.
Tymczasem mieszkajacy obok "student" robi biznes na wersji EDU. Co to powoduje? Ze obrabia fotki za zanizona cene, psujac poniekad rynek.
Wersja EDU - zgoda, ale nie do komercyjnych zastosowan.
Tyle ode mnie w temacie.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro