Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Wątek: Photoshop Lightroom 4 beta

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Jesli licencja edu jest podobna do tej z Photoshopa normalnego, to Adobe zezwala na użycie komercyjne. Także po zakończeniu bycia uczniem/studentem/nauczycielem nadal możemy używać naszej wersji EDU.
    No to juz przesada... Niby z jakiej paki?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta

T.
    Czyli uczniowie i studenci mają lepiej przez całe życie. Czy analogicznie są licencje przeznaczone np. dla mężczyzn albo dla aryjczyków?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

T.
    Co z jakiej paki?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

T.
    Tak jest w niej napisane - na jedno stanowisko - komp domowy i laptopa pod warunkiem, że nie są wykorzystywane w tym samym czasie i możesz użyć w swojej firmie po skończeniu nauki na swoim komputerze. do celów zarobkowych.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Tak jest w niej napisane - na jedno stanowisko - komp domowy i laptopa pod warunkiem, że nie są wykorzystywane w tym samym czasie i możesz użyć w swojej firmie po skończeniu nauki na swoim komputerze. do celów zarobkowych.
    Bardzo nieladnie... To jest IMHO bardzo nieuczciwy zapis.

T.

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Bardzo nieladnie... To jest IMHO bardzo nieuczciwy zapis.

T.
    Adobe zaczęło stosować bardzo mądrą politykę i sprzedają program z licencją dożywotnią. Ważne jest abyś spełniał kryteria w momencie zakupu. Nic w tym dziwnego nie widzę i nie czuję się w żaden sposób poszkodowany w związku, że np kupowałem pakiet Adoba za dużo większe pieniądze.

Jesli chcesz licencje czasowe, to Adobe też takie oferuje, gdzie możesz zapłacić za miesiąc czy rok użytkowania danego programu.
    Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 15.02.12 o 19:36

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Adobe zaczęło stosować bardzo mądrą politykę i sprzedają program z licencją dożywotnią. Ważne jest abyś spełniał kryteria w momencie zakupu. Nic w tym dziwnego nie widzę i nie czuję się w żaden sposób poszkodowany w związku, że np kupowałem pakiet Adoba za dużo większe pieniądze.

Jesli chcesz licencje czasowe, to Adobe też takie oferuje, gdzie możesz zapłacić za miesiąc czy rok użytkowania danego programu.
    No a ja sie czuje oszukany. Bo dlaczego studencik po zakonczeniu studiow moze korzystac z PSa i kase na tym robic, a ja jako normalny musze zaplacic 4k PLN?
    Bardzo nie halo.

T.

darkelf
    Gość

Odp: Photoshop Lightroom 4 beta

dochodzę do wniosku że moje doświadczenie w trollowaniu jest większe niż myslałem, 4 strony offtopica

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem "Zawiść to takie nasze dobro Narodowe!".
    Widzisz.. to nie zawisc, tylko proste ekonomiczne liczenie i to, ze czuje sie pokrzywdzony. Proste.
    Jakby to chodzilo o program ktory 500 pln kosztuje to by mi wisialo. Ale jesli mowimy o kwocie za ktora moge mie 2 b. dobre obiektywy, to nabiera to troche innego wyrazu.
    To ma tez dalsze konsekwencje. Rozmawialem z osoba ktora zarabia na fotografii. Musial wydac ok 4000 pln na PSa.
    Tymczasem mieszkajacy obok "student" robi biznes na wersji EDU. Co to powoduje? Ze obrabia fotki za zanizona cene, psujac poniekad rynek.
    Wersja EDU - zgoda, ale nie do komercyjnych zastosowan.

Tyle ode mnie w temacie.

T.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Ah i jeszcze.. Do osoby obdarzajacej mnie minusem "Zawiść to takie nasze dobro Narodowe!".
    Widzisz.. to nie zawisc, tylko proste ekonomiczne liczenie i to, ze czuje sie pokrzywdzony. Proste.
    Jakby to chodzilo o program ktory 500 pln kosztuje to by mi wisialo. Ale jesli mowimy o kwocie za ktora moge mie 2 b. dobre obiektywy, to nabiera to troche innego wyrazu.
    To ma tez dalsze konsekwencje. Rozmawialem z osoba ktora zarabia na fotografii. Musial wydac ok 4000 pln na PSa.
    Tymczasem mieszkajacy obok "student" robi biznes na wersji EDU. Co to powoduje? Ze obrabia fotki za zanizona cene, psujac poniekad rynek.
    Wersja EDU - zgoda, ale nie do komercyjnych zastosowan.

Tyle ode mnie w temacie.

T.
    Ale ja to rozumiem, że nie możesz sobie przeinstalować na zakupiony na firmę komputer, jak długo sobie używasz w jedno-osobej firmie jest OK, jak się rozwiniesz , kupuj komplet narzędzi.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro