Nie przedstawia nic... ot stoi sobie szklanka i nic więcej.
Nie przedstawia nic... ot stoi sobie szklanka i nic więcej.
Big Mac to Big Mac, tylko „le Big Mac”
Wejdź na moje portfolio na plfoto.com i skomentuj parę zdjęć.
Ej no weź, to nie byle szklanka tylko szklanka Hoha-Holi - taka Chiquita wśród szklanek![]()
OK, just kidding.
Tak bajdełejem ta plastelina to plastelina okalająca teren byłej ambasady Rosji. Ale faktycznie, ponieważ mnie trochę poniosło, to w ramach podniecenia zajefajnie rozmytym tłem przy F:2.0 nie zauważyłem, że mi oprócz tego rozmyło także pierwszy plan. Następnym razem będzie lepiej. Te lo promesso.
Człowiek się uczy na błędach, więc może jakąś naukę wyciągnę(chociaż podobno człowiek się uczy na cudzych błędach, bo w swoim życiu ma za mało czasu, żeby samemu popełnić wszystkie).
![]()
w butelce brakuje trochę głębi, to znaczy nie cały obiekt mieści się w ostrości.
Pozostałe dwie fotki mogły nie powstać w ogóle, bo są trochę o niczym.
ale nie przejmuj się wrzucaj dalej.
Ćwiczenie czyni mistrza.
Spróbuj BW
Krótka seria fotek "okołorajdowych" z Subaru Poland Rally. Zdaję sobie sprawę, że np. fotki jadących samochodów technicznie mają niedoróbki, aczkolwiek czasami ciężko było znaleźć jakieś sensowne ustawienie, tak aby chwycić obiekt, zmieścić cały w kadrze i to bez przeszkadzajek typu kibice, taśmy zabezpieczające, barierki...
Ale spróbujmy...![]()
przed rajdem...
Do zawieszenia oka
na strefie serwisowej
Trochę rajdowo:
A jeśli chodzi o tą fotkę, zdaję sobie sprawę, że jest fatalna. Wrzucona bardziej jako ciekawostka. Po urwaniu koła kontynuowanie prologu i wjazd do Park Fermé na trzech
Edit: hmmm, coś nie działa linkowanie z galerii...![]()
Reporterskie wychodzą Tobie znacznie lepiej niż "martwa natura"
Jak dla mnie są jak najbardziej ok - szczególnie zbliżenia na detale samochodów.
Tak 3maj![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Tak naprawdę to mój pierwszy razna rajdzie a i to niestety w charakterze pracownika niż kibica, więc czasu na strzelanie było mało. I nie do końca jestem pewien, czy można by to nazwać reporterką, ale dzięki za miłe słowa. A, no i niebagatelne znaczenie przy ujęciach takich jak to z ochroniarzem ma fakt zakupienia 40-150
bo niestety przy krótkim kicie raczej większości zdjęć bym się zrobić nie odważył...
![]()
raven66, 12, 15 zbyt centralnie. 17 ucięta pani z prawej, a pani z lewej ma luz za plecami![]()
"Nieudana fotografia to wyłącznie moja wina" - Annie Leibovitz.
"Pewność ręki nie wypełni pustki w sercu" - Rodney Smith.