Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: One kozie death

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

One kozie death

Z pewną taką nieśmiałością... etam, z "pewną" z ogromną nieśmiałością, z wielką tremą et cetera et cetera - pierwszy wrzut mój wykonany E-500.

Nie bić jak coś, wytłumaczyć

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W tym portrecie najciekawsza jest poza modelki. Poza tym światło za bardzo kontrastowe, przez co zdjęcie moim zdaniem traci. Ale ładnie wydobyłes profil na tle liściastych drzew. Spróbuj wrócić w to samo miejsce (z tą samą modelką) wieczorem.

--
    emc2

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emc2
    W tym portrecie najciekawsza jest poza modelki. Poza tym światło za bardzo kontrastowe, przez co zdjęcie moim zdaniem traci. Ale ładnie wydobyłes profil na tle liściastych drzew. Spróbuj wrócić w to samo miejsce (z tą samą modelką) wieczorem.
    Dzięki, postaram się następnym razem poprawić ujęcie

Uff, już się bałem, że nikt się nie odzywa, bo zdjęcie jest tak fatalne, że nikomu się nie chciało nawet skomentować. Musiałbym się powiesić na pasku od Olympusa

Modelkę mam 24h (no prawie), nie będzie więc problemu, żeby ujęcie powtórzyć.

Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Jeżeli załozyć, że fotka jest robiona przez średniozaawansowanego, to uważam, że jest niezła - dużo światła na twarzy, chociaż ciut zbyt ostrego, oryginalne ujęcie, profil twarzy po przekatnej, po lewej, zrównoważony obfitościa fryzury po prawej , a w niej ladny głeboki ciemny brąz. Tło odpowiednio rozmyte - dobrze wykorzystany bokeh obiektywu, zieleń tła soczysta, ale nie porzeszkadzająca w odbiorze twarzy. Jestem na tak.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki, Tadeuszu, za określenie "niezła" chociaż zdaję sobie sprawę, że ma mnóstwo mankamentów. Mam nadzieję, że nie obrazisz się za zbytnią, być może poufałość...

PS. średniozaawansowany to zdecydowanie przerost - ja użyłbym w stosunku do fotografa określenia "kompletnie początkujący" Generalnie impreza pt. "lustrzanka cyfrowa" jest dla mnie kompletną nowością. Mimo, iż mam jakieś tam fotki na koncie, były to fotki wykonywane S1-ką bardziej pod kątem "zdjęcia z wakacji" - ot, takie pstrykanie.

Jeśli chodzi o "fotografię", to jestem zdecydowanie na samym początku drogi. Ale mam nadzieję, że po pewnym czasie przynajmniej te kilka kroków do przodu uda mi się zrobić

Pozdrawiam,
    r.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Nie wypowiadam się w zakresie oceny zdjęć, bo za cienki bolek ze mnie, ale podoba mi się. Głównie to, że nic softem nie było poprawiane - twarz ładnie oświetlona i wyszła miodzio, naturalnie, bez szkodliwych i nienaturalnych przebarwień.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Programowo jedynie był korygowany balans i ekspozycja + kontrast i sharpness w Olympus Master, a następnie lekki Unsharp Mask przy miniaturce 800x600 i tyle. Nie lubię i nie umiem bawić się Photoshopem.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Poniższe zdjęcia to bardziej próba jakiegoś pierwszego kontaktu z M42 i bawieniem się manualnym Heliosem, z uwzględnieniem małej GO. Jako eksperyment i taki swoisty "my first time" .

60% fotek z dzisiejszego dnia poszło do kosza, bo nie ostrzyło mi tam, gdzie chciałem, mimo iż w wizjerze teoretycznie było fajno. Albo nie jest to takie proste albo coś po drodze popsułem

Anyway, fajna zabawa.

2.

3.

4.

Awatar Snoopy_jb
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    piwko jeszcze jakoś ujdzie, szklanka... hmm szklanka jak szklanka i to właśnie jest źle, jak rozumiesz o co mi chodzi. A ostatnia fotka to już kompletna porażka, wygląda to jak plastelina, nie wiem czy tak to coś wygląda w rzeczywistości ale tu, jak boni dydy przypomina mi plastelinę.
    Big Mac to Big Mac, tylko „le Big Mac”
    Wejdź na moje portfolio na plfoto.com i skomentuj parę zdjęć.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    OK, zanotowane, ostatnia fotka to porażka.
    A z tą szklanką to nie rozumiem, szczerze mówiąc...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów