Strona 27 z 50 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 498

Wątek: Nowe Fuji - X-Pro1/Pro2

Jd
    Gość

Odp: Nowe Fuji ?

Według mnie troche przedobrzyli (z ceną). Do nowego Olka niema co porównywać. Inna półka. Ten Fuji z trzema stałkami to około 17.000-18.000 zł. A Olek 1200€ (korpus z 12-50)+ 299€ (grip) to sie równa 6.500-7.000 zł . Jak do tego dodasz np 20 mm 1.7 + 45 mm 1.8 to masz razem około 9.000 zł. Czyli 50 % ceny Fufika.
    Ja sobie Fufika odpuszczę. Mam x10 i to mi na razie wystarczy. Ale nowego Olka bede obserwował i to bardzo intensywnie. Po prostu oczarował mnie.
    Nie wiem tez czy nie wejde na nowo w analoga w postaci OM-4 - ale musze trafic na zadbany egzemplarz bo te oferowane na alledrogo sa strasznie sfatygowane.

PS Z tym sukcesem to bym był mocno ostrożny po wpadkach z X100 (olej) i x10(białe plamy) . Fuji olewa sprawę i próbuje udawac ,ze nic sie nie stało i problemu niema. Wiec ludzie będa bardziej ostrożni z zakupem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ten Fuji z trzema stałkami to około 17.000-18.000 zł.
    Jak to było w przypadku X100 i X10, po paru tygodniach od pojawienia się w sklepach cena pewnie spadnie w okolice 12.000 zł: 5.000 z hakiem za korpus i po 2.000 z hakiem za każe szkło.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jak to było w przypadku X100 i X10, po paru tygodniach od pojawienia się w sklepach cena pewnie spadnie w okolice 12.000 zł: 5.000 z hakiem za korpus i po 2.000 z hakiem za każe szkło.
    To Olek też spadnie , ale proporcje pozostaną (2x drożej)

dzarro
    Gość

Wszystko będzie zależało od tego ile będzie kosztował Fuji ze standardem. To, zdaje się, będzie jak na razie najlepszy obiektyw nowego systemu, może też nie być gorszy od Leiki 25/1.4 .A taki zestaw Leica z OM-D nie będzie już wcale taki super tani. Nie wiadomo też jaki będzie jakościowo ten zoom Fuji. Jeśli w zestawie z body będzie tańszy niż osobno(a raczej na pewno taki zestaw będzie oferowany),to może się okazać, że różnica w cenie nie będzie wcale powalająca. Weźmy pod uwagę,że Olek praktykuje takie kurioza jak E-5, który, za wyjątkiem Sigmy SD-1, jest bodaj najdroższą lustrzanką bez FF na rynku.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Myślę że Fuji wie co robi dyktując takie a nie inne ceny. Jeśli się potwierdzą przypuszczenia że ta matryca ma istotnie lepsze parametry niż reszta bezlusterkowej konkurencji to o wyniki sprzedaży tego aparatu jestem dziwnie spokojny. Nawet przy wydawałoby się zaporowej cenie.

Jd
    Gość

Żeby nie skończyło sie na ochach i achach jakie towarzyszyły X100 i X10 zanim ukazały sie na rynku. A rzeczywistośc kwiczy , Fuji olewa problemy jak gdyby nic sie nie stało- tylko ceny wciąz wysokie. Z X10 sie oswoiłem i jakoś sobie radzę, ale gdybym jeszcze raz miał wybrac Fuji to bym sie głęboko zastanowił.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 21.02.12 o 19:17

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Film nakręcony X PRO 1

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Żeby nie skończyło sie na ochach i achach jakie towarzyszyły X100 i X10 zanim ukazały sie na rynku. A rzeczywistośc kwiczy , Fuji olewa problemy jak gdyby nic sie nie stało- tylko ceny wciąz wysokie. Z X10 sie oswoiłem i jakoś sobie radzę, ale gdybym jeszcze raz miał wybrac Fuji to bym sie głęboko zastanowił.
    Przecież te aparaty odniosły sukces rynkowy. A cóź takiego przerażającego jest w X-10?

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Przecież te aparaty odniosły sukces rynkowy. A cóź takiego przerażającego jest w X-10?
    Wejdź na strone Fuji Klub i poczytaj to sie dowiesz. Może nie są to takie przerażające problemy , ale zawsze są. Taki troche kociokwik w stosunku do zachwytów od jakich huczał cały net zaraz po premierze. Za taką kasę, a jest to badź co bądź tylko kompakt mogli się lepiej postarać , a jak problemy wieku niemowlęcego dały o sobie znać to winni chociaż szybciej zareagować a nie udawać na poczatku , że problemu niema. Za długo czekaliśmy na nowy soft, który i tak nie rozwiązał problemu definitywnie (chodzi o słynne białe plamy).

dzarro
    Gość

Wg Świata obrazu X-1 Pro z 3 stałkami ma kosztować ok. 14 000 zł.