No to będzie 6000 zł![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Więcej, przypomina mi się czas premiery X-100, gdzie w US szedł po 1200$ a u nas dolar po 3 zł i cena w Euro AGD 6800.
Rolleicord, Canon
flickr
Mamy najwyższy dochód narodowy i najwyższe pensje w Unii, wiec dla nas bedzie drogo - przecież nas stać. Biedni Amerykanie i biedni Niemcy będą mieli taniej.
Vide : Lumix 14-42 PZ z serii X w Berlinie po 347 € (x4,5 = 1561 zł) i są do kupienia juz od końca listopada w elektromarketach typu Saturn czy MaxMedia, a u nas firma z Gliwic zapowiada za 1799 zł , ale dopiero zapowiada i to od końca listopada 2011 a mamy 8 stycznia 2012.
Metal, szkło, retro design, pokrętła, przełączniki, duzi (i mali) chłopcy będą zadowoleni. Skłamałbym jakbym napisał, że mi się nie podoba. Nieco mnie jednak drażni to "pro" w nazwie, maiłem już jeden taki "pro" aparat, dużo dobrego mogę powiedzieć, ale na pewno nie to, że był pro
. Poza tym nie wiem gdzie jest granica pomiędzy fajnym designem, specyficzną obsługą, a zdobyczami współczesności. Mechaniczna wajcha (?) od samowyzwalacza, mechaniczny (?) wężyk spustowy, hmmm. Trochę jak para młoda w nowoczesnym aucie na sepiowanych fotach...
No to żem się pewnie naraził.
Ale sliczne foty za to robiZałącznik 58681Załącznik 58682
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 8.01.12 o 20:47
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ta wajcha i tradycyjny wężyk spustowy to zbędne bajery. Ale pierścień przysłony na obiektywach, pokrętło czasów migawki, kompensacji ekspozycji itp. mogłyby się pojawiać częściej w aparatach.
Szkoda, że nie ma wbudowanej lampy, takiej wyskakującej i najlepiej z odchylanym palnikiem.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
jakbym dopiero co nie wrocil do m43 to bym sie rozchorowal, ale juz mi sie znudzilo takie skakanie, spokojnie przeczekam na GF3 do czasu jak pokaze sie cos z matryca organiczna i wizjerem oled... stawiam wrzesien tego roku